Cântecul francez – omagiat la Ungheni

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului cântecului francofon « Etoile inconnue » a avut loc vineri 31 martie 2017 în cadrul Liceului bilingv Vasile Alecsandri de la Ungheni.

La acest eveniment a participat și Alianța Franceză din Moldova.

Concursul a fost organizat de Galina GRIȚCO, Specialist coordonator, inspector școlar, responsabil de predarea limbilor străine în cadrul Direcției Educației din orașul Ungheni. În cadrul acestuia au concurat trei categorii de candidați din clasele III-XII. 

Juriul, din care a făcut parte și Lucile BARDIN, responsabil de misiunea lingvistică și corespondent Campus France și Laura IZARD, reprezentanta Alianței Franceze în Moldova, a apreciat entuziasmul elevilor, talentul scenic și nivelul de cunoaștere a limbii franceze, pronunția fiind unul dintre criteriile principale de apreciere. 

Premiul Mare a fost acordat Dumitriței AXENTI

Diversitatea alegerii – de la Edith Piaf până la M sau Willy William – a dinamizat performanțele elevilor. Juriul a fost impresionat de duetul voce/chitară care a oferit o bună calitate acustică cât și de lucrul coreografic al unor participanți care au reușit să creeze o ambianță festivă pentru public. 

Laureații fiecărei categorii au primit diferite premii : cărți, manuale și dicționare de franceză. Marele Premiu a fost decernat Dumitriței AXENTI, eleva clasei a XII-a în cadrul Liceului Teoretic Vasile Alecsandri, pentru interpretarea cântecului celebrei Edith Piaf, « Non, je ne regrette rien ».