Universitatea din Tiraspol deschisă spre noi colaborări

Universitatea din Tiraspol deschisă spre noi colaborări

O duscuție cordială cu Domnul BERIL

Participând la evenimentele organizate la Tiraspol cu ocazia Zilelor Francofoniei, reprezentanții Alianței Franceze însoțiți de Ambasadorul Franței în Republica Moldova au ținut să salute Rectorul Universității « Taras Chevtchenko », Dl. Stepan BERIL. 

La rândul său, Dl. BERIL  a ținut să mulțumească Alianței Franceze din Moldova și Ambasadei Franței pentru acțiunile întreprinse timp de 15 ani în cadrul Universității subliniind valoarea colaborărilor avute, fondate pe o frumoasă relație de încredere. Au fost amintite cooperările și activitățile angajate în favoare predării și promovării limbii franceze în regiunea Transnistreană, cele inițiate în domeniul universitar dar și în domeniul cultural – Festivalul Filmului Francofon, Nopțile Pianistice – Marea Neagră -, formările profesorilor de franceză, mobilitatea studenților și mai ales amenajarea centrului de resurse și informare despre Franța contemporană din cadrul Universității, susținut de Alianța Franceză.

Dorință pentru dezvoltarea cooperărilor universitare 

Totodată, rectorul a solicitat consolidarea acțiunilor și mai ales a dezvoltării schimburilor universitare cu instituțiile franceze, cât și creșterea mobilității atât a studenților cât și a profesorilor. Universitatea din Tiraspol a fost fondată în anul 1930 și găzduiește circa 12 000 de studenți repartizați în 10 facultăți din 3 localități diferite Tiraspol, Bender și Rîbnița.

Ambasadorul Franței și Directorul Alianței Franceze și-au exprimat dorința în ceea ce privește continuarea consolidării locului limbii franceze în cadrul Universității și s-au angajat în vederea transmiterii solicitării Rectorului BERIL către universitățile franceze care se arată interesate de dezvoltarea noilor parteneriate de cooperare cu Europa de est.