« Quand on chante en français »… la Tiraspol !

« Quand on chante en français »… la Tiraspol !

Un eveniment inconturnabil 

Festivalul Cântecului Francez de la Tiraspol este un eveniment inevitabil în cadrul Zilelor Francofoniei din Republica Moldova. Cea de-a XV-a ediție a avut loc la 30 martie în incinta Palatului Culturii din cadrul Universității « Taras Chevtchenko ». Festivalul s-a desfășurat în prezența unui public numeros și foarte entuziast, la eveniment a asistat și Excelența Sa, Dl. Pascal VAGOGNE, Ambasadorul Franței în Republica Moldova.

24 de candidați, originari din toate regiunile Transnistriei, au fost preselectați de Centrul de resurse și informare despre Franța contemporană de la Tiraspol susținut de Alianța Franceză din Moldova.

Juriul, prezidat de Directorul Alianței Franceze, Emmanuel SKOULIOS, a fost format din : Ambasadorul Franței, Adrian CIBOTARU, Director Adjunct al Alianței Franceze, Lucile BARDIN, Responsabil de misiunea lingvistică și Corespondent Campus France Moldavie și Galina AZEMCO, Responsabil Centrul de Resurse Tiraspol.

În urma evoluărilor concurenților, juriul a desemnat 3 laureați.

Orașul Albi – recompensa de la sfărșitul concursului  

Premiul Mare a fost atribuit, în unanimitate, Luciei PECIUL, studentă în anul I în cadrul Institutului de Arte de la Tiraspol. Artiom KOVALIOV, student la Facultatea de Limbi Străine de la Universitatea din Tiraspol a fost desemnat câștigătorul Locului 2. Iar Ivan PENTCHUK, elev în clasa a 3-a la Liceul teoretic din Tiraspol a fost desemnat câștigătorul Locului 3.

Laureata concursului a primit un sejur în Albi, oraș francez clasat în Patrimoniul mondial UNESCO, oferit de Alianța Franceză din Moldova.

Sejurul va avea loc în luna iulie. Câștigătoarea va asista, grație Duetului Douce France – unul dintre cântecele cărora « Quand on chante en français » a devenit imnul Festivalului – la Festivalul internațional Pause Guitare din Albi. Astfel, grație unui permis VIP oferit de organizatorii Festivalului, aceasta va avea ocazia să întâlnească și să participe la concertul numeroaselor vedete ale cântecului francez dar și vedete internaționale printre care Salvatore ADAMO, M. POKORA, Christophe MAÉ, VIANNEY, ZZ TOP sau RENAUD. Alianța Franceză a oferit premii pentru ceilalți doi câștigători și diverse loturi de carte pentru toți participanții.

Vizionați întreg Festivalul pe