Concursul « Plume d’Or » : două participante din Republica Moldova nominalizate

Concursul « Plume d’Or » : două participante din Republica Moldova nominalizate

Un concurs care a mobilizat Republica Moldova

Propus de asociația Défense de la Langue Française, sub patronajul Dnei Senator Jacky DEROMEDI reprezentând francezii stabiliți în afara Franței, “Plume d’Or” este un concurs internațional care se adresează studenților Alianțelor Franceze care posedă cel puțin nivelul B1.

n Republica Moldova, acest concurs se bucură în fiecare an de succes cu peste cincizeci de participanți înscriși atât la Chișinău cât și în subdiviziunile din Bălți și Nisporeni, dar și de la Centrul de resurse și informare despre Franța contemporană din Tiraspol. Acesta avut loc la 22 martie cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Francofoniei. Proba presupunea mai multe exerciții de vocabular, sintaxa, conjugare și o mică probă de exprimare scrisă.

Trei laureați naționali selectați pentru a concura la nivel internațional

Rezultatele naționale ale concursului « Plume d’Or » au evidențiat 3 cei mai buni elevi din Republica Moldova :  Felicia DARII (Alianța Franceză din Chișinău), Alina TARLAPAN (Anexa din Bălți a Alianței Franceze) și Patricia MUNTEAN (Alianța Franceză din Chișinău).

Lucrările lor au fost expediate la Paris pentru a concura cu cei mai buni participanți din alte țări. Pentru marele câștigător la nivel mondial a fost oferit un sejur de o săptămână la Paris pentru luna martie 2018 și Diplome de Onoare și Încurajare pentru primii 200 de câștigători.

Printre căștigătorii internaționali se numără doi Moldoveni

În urma deliberărilor internaționale, doi dintre participanții noștri au fost nominalizați la scară internațională.

Felicia DARII s-a clasat pe locul 20 la nivel mondial, reprezentând vivacitatea limbii franceze în Republica Moldova. Aceasta va primi o diplomă de onoare.

Iar lucrarea Patricia MUNTEAN, a fost nominalizată în primele 200 cele mai bune lucrări. Aceasta a primit o mențiune de onoare și o diplomă de încurajare.

Alianța Franceză va organiza o mică recepție cu această ocazia la începutul sezonului școlar 2017.

Felicitări tuturor participanților !