Zece piese de teatru pentru lectură și scenă !

Zece piese de teatru pentru lectură și scenă !

Colecția “10 din 10 piese de teatru francofone pentru lectură și scenă” este disponibilă la Spațiului Medias Tech cât și în cadrul Centrului de Resurse și Informare despre Franța contemporană de la Tiraspol, centru susținut de Alianța Franceză din Moldova.

TEMATICI VARIATE

Această colecție propune tinerilor care studiază franceza sau care iubesc teatrul contemporan francofon diferite piese de teatru noi și de calitate.

Cărțile vor fi utile și pentru profesorii de FLE propunându-le mici piese de teatru pentru montare sau pentru lectură în cadrul atelierelor de teatru la orele de franceză. De asemenea, pot fi jucate la spectacolele de sfârșit de an școlar sau în perioada festivalurilor de teatru pentru tineri. Toate piesele se disting prin format și originalitate : sunt scurte, ritmate și universale.

Acestea sunt scrise anual în taberele de scriere pentru autorii dramatici francofoni.

O INIȚIATIVĂ PENTRU PROMOVAREA STUDIERII LIMBII FRANCEZE

Actualmente, colecția numără 5 cărți cu peste 50 piese de teatru.

Proiectul “10 sur 10” este susținut de Institutul Francez din Polonia. Acesta are drept misiune să aducă profesorilor de FLE o gamă variată de texte dramaturgice francofone, să motiveze tinerii să joace în franceză și să monteze texte contemporane, să contribuie la dezvoltarea predării limbii franceze prin teatru și să promoveze scrierile în afara teritoriilor francofone.

Vă invităm să descoperiți această colecție !