Centrul de rezidență al scriitorilor – Vila Marguerite Yourcenar

Centrul de rezidență al scriitorilor – Vila Marguerite Yourcenar

Vila departamentală Marguerite Yourcenar, Centrul de Rezidență al Scriitorilor Europeni, este situată în nordul Franței, în inima colinelor Monts de Flandre, între orașele Lille și Dunkerque, pe colina Mont Noir unde Marguerite Yourcenar și-a petrecut o parte din copilărie.

Combinând natura și cultura, vila Marguerite Yourcenar pune accent pe scrierea contemporană, carte și lectură găzduind scriitori din diferite colțuri ale lumii.

PARTICIPAȚI LA PROGRAMUL OFERIT DE CENTRUL DE REZIDENȚĂ AL SCRIITORILOR

Aceasta propune autorilor o tabără de scriere de o lună sau două pentru a putea crea într-un mediu liniștit, calm și stimulant, de asemenea scriitorii vor avea posibilitatea să fie descoperiți de către publicul francez prin prezentarea creațiilor personale.

Deschisă pentru toate genurile literare (roman, nuvelă, poezie, teatru, eseu, BD, literatură pentru copii…), Vila Marguerite Yourcenar este accesibilă tuturor scriitorilor europeni care au publicat deja una sau mai multe lucrări în cadrul unei edituri.

BURSE PENTRU SCRIITORII SELECTAȚI

Pe lângă cazare și taxa de călătorie, Vila Marguerite Yourcenar oferă o bursă de 2 000€ pe lună.

Candidații sunt selectați de un juriu independent alcătuit din unsprezece personalități din domeniul literar european și internațional.

Pentru mai multe informații, consultați apelul la candidaturi pentru centrul de rezidență al scriitorilor 2019 Vila Marguerite Yourcenar.

Pentru a candida, descărcați dosarul candidatului pe care trebuie să-l expediați până la 31 ianuarie 2018.