Spațiul Media Tech vine cu o selecție de jocuri video

Spațiu consacrat promovării valorilor franceze și francofone, mediateca Alianței Franceze din Moldova reprezintă și un spațiu multimedia destinat relaxării. De curând, acesta pune la dispoziția vizitatorilor, două console de jocuri video.

OFERTA MULTIMEDIA SE CONSOLIDEAZĂ ODATĂ CU SOSIREA JOCURILOR VIDEO

Aceste două console de jocuri PS4 Pro consolidează oferta multimedia deja existentă, reprezentată de 10 iMac-uri și 20 iPad-uri. Pe lângă colecția de CD-uri, DVD-uri, CD-Rom-uri, accesul la Internet și la platforma Culturethèque, jocurile video își fac apariția în cadrul mediatecii grație susținerii Ambasadei Franței în Republica Moldova.

Pentru început, Alianța Franceză propune o ofertă de cincisprezece jocuri video recente, foarte populare, adaptate atât celor mici cât și adolescenților. Pe viitor, oferta va fi completată.

BENEFICIAȚI DE OFERTA SPAȚIULUI MEDIA TECH

Abonații Spațiului Media Tech vor avea acces la consolele de joc. Ca și în cazul iPad-urilor, pentru utilizarea consolelor este necesară prezentarea abonamentului. Acesta va fi restituit abonatului la sfârșitul utilizării și în urma restituirii jocului.

Pentru a limita riscurile utilizării excesive a consolelor de jocuri video, împrumutul jocurilor va fi taxat cu 10 MDL pe oră și per jucător. În cazul jucătorilor multipli, fiecare jucător trebuie să-și achite dreptul de a utiliza consola de jocuri. Responsabila Spațiului Media Tech are posibilitatea să limiteze utilizarea consolelor de jocuri dacă timpul de utilizare depășește o oră per jucător.

Interactivitatea caracterizează jocurile video. Aceasta duce la depășirea barierelor culturale și lingvistice. Astfel, noua ofertă este o invitație să descoperiți Francofonia și întreg Spațiul Media Tech !