Light is life : o lucrare extraordinară dedicată luminii

Light is life : o lucrare extraordinară dedicată luminii

« Ligth is life » este o antologie despre lumină propusă de Alain GUILHOT, Președintele companiei Architecture Lumière, « artist, poet și magician al luminii ».

Alain GUILHOT știe să se joace perfect cu lumina. Cu ajutorul acesteia, artistul oferă orașelor și monumentelor o altă viață, descoperă și accentuează particularitățile pe care ochiul nu le observă pe timp de zi.

O CARTE CE REFLECTĂ UN PARCURS DE 30 DE ANI

Această lucrare este o mărturie a celor 30 de ani de experiență acumulată în cele patru colțuri ale lumii. O carte de Artă, o adevărată antologie despre lumină. Lucrarea este și un omagiu adus energiei care alimentează miile de lumini serale. Fotografiile din această carte releva subtilitatea și eleganța lucrărilor artistului.

« Lumina înseamnă viață. Întunericul a dominat pentru o lungă perioadă de timp. Astăzi, revoluția tehnologică permite omului să controleze și să adapteze lumina conform necesităților sale. Noaptea, lumina oferă siguranță și confort. Lumina este într-adevăr magică și în fiecare seară, luminile din oraș dau nașteri unei noi lumi. La același nivel cu alte forme de artă vizuală – pictură, sculptură, arhitectură, fotografie, cinematografie, – lumina, redresează, mărește, transformă. Prin lumină artistul își arată sensibilitatea și intențiile. » a menționat Yann ARTHUS-BERTRAND în prefața cărții.

CARTEA ESTE DISPONIBILĂ LA MEDIATECĂ

În această carte veți găsi peste 150 de fotografii ale lucrărilor lui Alain GUILHOT din întreaga lume :
*Templele din Angkor, Cambodgia
*Menara Kuala Lumpur, Malaysia
* Veneția, Italia
* « Lyon, Orașul luminii », Franța
* Gara din Milan, Italia
* Bulevardul La Croisette, Cannes, Franța
* Fabrica de tutun (Universitatea Lyon 3), Lyon, Franța
* Turnurile Petronas, Kuala Lumpur, Malaysia etc.

Alain GUILHOT a fost autorul primei Sărbători a Luminii la Lyon, în 1989. Recent acesta a vizitat Chișinăul – un oraș în care de asemenea, ar dori să creeze –, și a ținut să ofere această lucrarea mediateca Alianței Franceze din Moldova pentru a fi disponibilă fiecărui vizitator.

« Fiecare om în noaptea lui merge spre lumină » Victor HUGO