Noi cărți pentru tinerii cititori

Noi cărți pentru tinerii cititori

Spațiul Media Tech continuă să-și îmbogățească colecțiile cu noi achiziții care au drept scop să cucerească tinerii cititori și să le cultive dragostea față de limba franceză !

Mon coffret Montessori des drapeaux du monde

Cum să descoperim lumea care ne înconjoară ? Conform pedagogiei Montessori, studierea geografiei se înscrie în procesul de descoperire a lumii înconjurătoare.

Cu ajutorul acestei cărți interactive, copilul descoperă conform propriului ritm țările și drapelele lor. Harta lumii, sub formă de puzzle, permite copilului să reconstituie continentele, totodată descoperind fiecare drapel în parte.

Citind broșura instructivă, părintele sau profesorul poate să explice copilului originea drapelelor și un pic din istoria fiecărei țări. În cazul în care copilul știe să citească, poate să descopere singur cele 50 de țări propuse.

Mon premier tour du monde

Un prim atlas pentru a iniția copiii în domeniul geografiei prezentându-le continentele planetei, țările, relieful și culturile lor. Urșii polari, Marea Barieră de corali, Comunitatea de Inuiți de la Polul Nord, Papuașii din Noua-Guinee, un prim tur al lumii bogat în informații și culori, pentru a călători și a visa de la o vârstă fragedă.

Les Droits de l’Homme, un combat d’aujourd’hui

Această carte nu este un simplu inventar al drepturilor omului, este o reflecție asupra realității drepturilor omului în lumea de astăzi și o provocare în vederea apărării drepturilor fundamentale în lumea de mâine. O invitație pentru elaborarea a noi drepturi pentru viitor care permite copiilor să dezbată anumite probleme asupra cărora tânărul cititor ar putea să-și facă o opinie.

Ce qu’il faut de terre à l’homme

Martin VEYRON adaptează o nuvelă de TOLSTOÏ  care ne aruncă în lumea țărănimii rusești înainte de Revoluție.

Pe lotul său de teren din Siberia, țăranul Pahomi locuiește împreună cu familia și fiul său. Toți se ajută reciproc și trăiesc bine, mai furând câteodată de pe pământurile Boierului…până când fiul acestuia nu-i mai lasă și angajează un intendent sever.

Confruntați cu această nouă opresiune, Pahomi își convinge semenii să cumpere în mod colectiv pământurile…acesta este un prim pas spre dorința fără margini de a avea cât mai multe bunuri. Acest simplu mujic este tentat de o fermă din ce în ce mai mare, pierzând în drum spre agonisire fericirea și familia…

În carte este bine conturat peisajul istoric și social descris de TOLSTOÏ în fabulă în privința proprietății, de asemenea avem o descriere grafică și colorată care ne ilustrează trecerea anotimpurilor. Umorul negru din titlu este bine simțit la sfârșitul cărții și transcrie declinul din această povestire adaptată foarte fidel.

Politica de achiziții a Spațiului Medias Tech este susținută de Ambasada Franței în Republica Moldova și Ministerul Afacerilor Externe al Franței.