Chantons amis !

Chantons amis !

Înscriindu-se în cadrul celebrării Zilelor Francofoniei în Republica Moldova, cea de-a XVI-a ediție a Festivalului-concurs al cântecului francofon « Chantons amis ! » a avut loc la 24 martie curent în amfiteatrul Academiei de Studii Economice de la Chișinău.

Orchestrat cu pasiune de fondatoare Dna. Svetlana MANUIL și Asociația Profesorilor de Franceză din Moldova, acest Festival este susținut de numeroși parteneri printre care Alianța Franceză din Moldova și Ambasada Franței în Republica Moldova, cât și diferite întreprinderi franceze sau francofone prezente în țară.

Juriul, prezidat de compozitorul, Constantin RUSNAC, a evaluat prestațiile a circa cincizeci de participanți talentați veniți din întreaga țară, dar și din Ucraina.

Publicul a putut aprecia interpretări din repertoriul lui Edith PIAF, Céline DION, Lara FABIAN, Dalida, ZAZ, Mireille MATHIEU, Marie MYRIAM, Kendji GIRAC și Patricia KAAS.

La categoria « Copii », Marele Premiu a fost câștigat de Liviu SPATARU originar din Drochia.

La categoria « Tineret  », Marele Premiu a fost câștigat de Alina SAMANATI din Șoldănești. Aceasta a primit o călătorie în Franța oferită de Alianța Franceză din Moldova și Ambasada Franței. În cele din urmă la categoria « Profesori de franceză », Nadejda GURITENCO din Dubăsari, care a câștigat simpatia juriului, va pleca în Franța în cadrul unui parteneriat dintre Alianța Franceză din Moldova, Ambasada Franței și Solidarité Laïque.

Aducem mulțumiri tuturor participanților și participantelor pentru promovarea cântecului francofon !