Wizzem, vă îndeamnă să ajutați școala din Zberoaia !

Sunt tineri și au vârsta cuprinsă între 23 și 25 de ani. Sunt sportivi, pasionați de călătorii și activități didactice. Sunt originari din diferite regiuni precum Toulouse, Tarn-et-Garonne, Lot-et-Garonne (Sud-Vest), Vannes (Bretagne).

Jérémy, Chloé, Julien K., Justine și Julien L. au decis să efectueze o călătorie de circa 3 500 km pe biciclete traversând 8 țări europene.

O adevărată aventură care va dura 3 luni și va debuta la sfârșitul lunii mai 2018 din Vallesvilles, un sătuc cu circa 400 de locuitori din regiunea Haute-Garonne și se va încheia cu întâlnirea a peste 1 800 de oameni din satul Zberoaia, Raionul Nisporeni, Republica Moldova.

Pentru implementarea acestui proiect a fost creată asociația Wizzem – a se citi « With them » – altfel spus « Să citim împreună cu ei ». Iar, « ei» sunt circa 150 de copii din școala Zberoaia.

AJUTOR OFERIT ELEVILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA

Aventurieri din fire, iar trei dintre ei având experiență în domeniul coaching-ului și educației sportive pentru tineri, acest proiect îmbină pasiunea acestor tineri pentru călătorii și cea pentru predare. Astfel, ei vor traversa sudul Franței, Nordul Italiei, vor face o escapada în Slovenia, pe coasta mării Adriatice din Croația, vor traversa Bosnia-Herțegovina, mai apoi Serbia iar în cele din urmă România pentru a aduce mobilier școlar și echipament sportiv copiilor din Republica Moldova.

SĂ OFERIM AJUTOR UNEI ȘCOLI DIN REPUBLICA MOLDOVA UNDE SE STUDIAZĂ FRANCEZA

Pe lângă colectarea donațiilor financiare pentru procurarea materialelor școlare și sportive la fața locului, cei cinci tineri francezi vor rămâne o lună în Zberoaia pentru a propune celor 150 de elevi ai școlii din Zberoaia diferite activități sportive, le vor face cunoscută cultura franceză dar și ei vor cunoaște un pic cultura Republicii Moldova.

Școala din Zberoaia a fost selectată de Alianța Franceză din Moldova, partenerul proiectului. Aceasta a fost selectată din considerentul că acolo încă se predă limba franceză, iar necesitățile sunt stringente, sunt copii orfani, sau care locuiesc cu vecinii sau alți membri din familie, părinții lor fiind plecați în străinătate pentru a-și câștiga traiul.

Jérémy, Chloé, Julien K., Justine și Julien L.  nu-și doresc ca aventura lor să se încheie la sfârșitul sejurului în Republica Moldova.

Astfel, aceștia au contactat două școli primare franceze, cea din Vallesvilles din regiunea Haute-Garonne și cea din Seyches, regiunea Lot-et-Garonne pentru a lansa un prim schimb de rechizite școlare, desene și scrisori între copiii francezi și elevii din Republica Moldova,sperând să pună bazele unui schimb școlar care va lua amploare în viitor.

EI AU NEVOIE DE VOI !

Responsabilitatea eco și partajul vor fi valorile de bază pe care Wizzem își dorește să le promoveze, atât prin obiectivele asociației cât și prin implementarea proiectului din Republica Moldova.

Pentru a-și atinge scopurile, asociația are nevoie să colecteze fonduri. Aceasta constituie o etapă esențială care le va permite achiziționarea la fața locului a rechizitelor școlare și a echipamentului sportiv pentru copiii din Zberoaia.

În cazul în care doriți să contribuiți la reușita acestui frumos proiect ajutând acești elevi, puteți face o donație, indiferent de sumă, pe platforma Helloasso. Achitările sunt în totalitate securizate.

Alianța Franceză din Moldova își dorește foarte mult să susțină acest proiect, astfel vă îndeamnă să dați dovadă de generozitate.

Puteți urmări activitatea grupului Wizzem pe Facebook sau pe site-ul lor.

VAcolo veți găsi toate informațiile utile despre asociație, proiecte și informații de actualitate ale deplasărilor și sejurului din Republica Moldova ale membrilor asociației Jeremy, Chloé, Julien K., Justine și Julien L..