Concursul “Plume d’Or” : Tiraspolul se face remarcat!

Concursul “Plume d’Or” : Tiraspolul se face remarcat!

« Plume d’Or » este un concurs internațional de limba franceză care se adresează studenților Alianțelor Franceze din întreaga lume.

UN CONCURS CARE MOBILIZEAZĂ REPUBLICA MOLDOVA

Foarte popular în Republica Moldova datorită unei activități sporite a Alianței Franceze, acest concurs a mobilizat anul acesta peste cincizeci de participanți la Chișinău, Nisporeni și Tiraspol.

Concursul propune tinerilor francofoni să-și exprime competențele lingvistice prin intermediul exercițiilor de vocabular, sintaxă, conjugare și  o probă  de exprimare scrisă. Concursul a avut loc în acest an, pe 21 martie, cu ocazia Săptămânii Francofoniei.

TREI LAUREAȚI DIN MOLDOVA SELECȚIONAȚI PENTRU A CONCURA LA NIVEL INTERNAȚIONAL

Au fost selecționați trei cei mai buni candidați din fiecare Alianță Franceză pentru a concura la nivel internațional, iar lucrările lor fiind expediate la Paris. Marele câștigător, va petrece o săptămână la Paris în următoarea perioadă a Francofoniei, martie 2019. Ceilalți 200 câștigători au primit câte o diplomă de onoare sau de încurajare.

DOUĂ TINERE MOLDOVENCE ALESE LA SCARA INTERNAȚIONALĂ

După deliberare, două laureate moldovence au fost nominalizate la scara internațională printre cei 200 cei mai buni candidați.

Irina MACAROVA și Tatiana KALOSHINA, ambele frecventând Centrul de resurse și Informare despre Franța contemporană, susținut de Alianța Franceză din Moldova la Tiraspol, s-au clasat respectiv, pe locurile 35 și 61 din totalitatea locurilor mondiale. Fiecare din ele a primit câte o diplomă de onoare care le-a fost oferită la Chișinău, de către Giovanni CAVALLARO, Responsabil de Misiunea lingvistică și Corespondent Campus France.

Aceste rezultate recompensează munca efectuată timp de mai mulți ani, de către echipa profesorilor de franceză al Centrului de resurse de la Tiraspol, și în special de către responsabilul activ Galina AZEMCO.

Felicitări tuturor participanților și celor două laureate din Transnistria!