Centrul de rezidență al scriitorilor – Vila Marguerite Yourcenar

Centrul de rezidență al scriitorilor – Vila Marguerite Yourcenar

Vila departamentală Marguerite Yourcenar, Centrul de Rezidență al Scriitorilor Europeni, este situată în nordul Franței, în inima colinelor Monts de Flandre, între orașele Lille și Dunkerque, pe colina Mont Noir, unde Marguerite Yourcenar și-a petrecut o mare parte a copilăriei.

Combinând natura și cultura, vila Marguerite Yourcenar pune accent pe scrierea contemporană, carte și lectură, găzduind scriitori din diferite colțuri ale lumii.

PARTICIPAȚI LA PROGRAMUL OFERIT DE CENTRUL DE REZIDENȚĂ AL SCRIITORILOR ÎN ANUL 2020

Aceasta propune autorilor o tabără de scriere de o lună sau două pentru a putea crea într-un mediu liniștit, calm și stimulant și pentru a avea posibilitatea de a fi descoperiți de către publicul francez prin prezentarea creațiilor personale.

Deschisă pentru toate genurile literare (roman, nuvelă, poezie, teatru, eseu, BD, literatură pentru copii…), Vila Marguerite Yourcenar este accesibilă tuturor scriitorilor europeni care au publicat deja una sau mai multe lucrări în cadrul unei edituri.

Aceștia se vor bucura de sejururi cu durata de o lună sau 2 luni, pentru a-și dezvolta proiectul și pentru a beneficia de o bursă oferită de către Departamentul Nord.

BURSE PENTRU SCRIITORII SELECTAȚI

Pe lângă cazare (locuință, mic dejun și cină) și o sumă în valoare de 300€ pentru călătorie, Vila Marguerite Yourcenar oferă o bursă de 2 000€ pe lună.

Candidații selectați vor beneficia de un sejur la Centrul de Rezidență al Scriitorilor Europeni, între lunile martie și noiembrie 2020 .

Pentru mai multe informații, consultați l’apelul la candidaturi pentru centrul de rezidență al scriitorilor 2020 Vila Marguerite Yourcenar.

Pentru a candida, descărcați dosarul candidatului pe care trebuie să-l expediați până la 15 februarie 2019.