Profesori din Moldova, la un curs de formare la Nisa

Profesori din Moldova, la un curs de formare la Nisa

Trei profesoare de limba franceză din RM, Oxana CĂPĂȚÎNĂ și Silvia GUȚU (USM – Chișinău), precum și Olena POGURSKA (Liceul Hyperion – Gura Galbenei), se află la Nisa din data de 21 iulie curent.

Grație unei contribuții la cheltuielile de deplasare, acordate de Ambasada Franței în Republica Moldova și Alianțai Franceză din Moldova, profesoarele participă la o formare organizată în cadrul școlii de vară Francophonia. Formarea se va încheia la data de 4 August 2019.

Formările Francophonia se adresează profesorilor de franceză din întreaga lume.

Astfel, profesoarele din Moldova pot împărtăși experiența lor de predare a limbii franceze în străinătate, cu alți 300 de participanți din întreaga lume. Acestea au acces la multiple resurse educaționale și participă la ateliere gastronomice și artistice.

Datorită celor 25 de ore de curs efectuate timp de două săptămâni, Oxana, Silvia și Olena își pot perfecționa practicile educaționale și de cercetare în ateliere inovatoare, care răspund cerințelor actuale ale învățământului lingvistic, descoperind în același timp, frumusețile Coastei de Azur.