“Bine ați venit în Franța” pentru studii superioare!

În cadrul noii inițiative de atractivitate universitară „Bine ați venit în Franța”, condusă de către Guvernul francez, au fost prezentate termenii limită pentru următoarea campanie de mobilitate academică DAP 2019-2020. Noul calendar își propune să permită instituțiilor franceze de învățământ superior să ia deciziile cu privire la mobilitățile academice într-un termen mai scurt.

Așadar, începând cu luna aprilie 2020, studenții vor putea afla dacă au fost sau nu acceptați la una din universitățile franceze, având astfel posibilitatea de a se pregăti din timp de plecare.

UN NOU CALENDAR PENTRU CAMPANIA DAP 2019-2020

Rețineți următoarele date importante :

  • 1Noiembrie 2019 : începutul campaniei
  • 17 Ianuarie 2020 : sfârșitul campaniei
  • 30 Aprilie 2020 : data limită pentru comisiile pedagogice și deciziile instituțiilor
  • 7 Mai 2020 : data limită pentru decizia studentului

Această inițiativă de atractivitate universitară „Bine ați venit în Franța” își propune să consolideze atractivitatea universităților franceze și să alinieze răspunsurile instituțiilor privind candidaturile studenților non-europeni, la termenii limită ale altor țări.

Obiectivul Guvernului francez este să găzduiască 500 000 de noi studenți străini în 2027.

Candidații din RM care doresc să-și urmeze studiile superioare în Franța în primul an universitar prin intermediul procedurii Cerere de Admitere Prealabilă (DAP) și care încă nu au obținut o certificare lingvistică ce atestă minimum nivelul B2 de cunoaștere a limbii (DELF/DALF sau DELF Junior) vor putea susține și Testul de Cunoaștere a Limbii Franceze (TCF-DAP) pe data de 18 Ianuarie 2020 la Alianța Franceză din Moldova, care este recunoscută și pentru eliberarea diplomelor ce vă scutesc de la susținerea examenului de limba franceză din cadrul bacalaureatului național.

Pentru mai multe informații, îl puteți contacta pe Giovanni CAVALLARO, Corespondent Campus France Moldavie.