Daniela Bejan, laureata concursului « Chantons, amis ! », vizitează Parisul

Cinci ani mai târziu de la prima sa participare la concursul național de cântec francez de la Chișinău, « Chantons, amis ! », Daniela BEJAN a obținut Premiul Mare la categoria de vârstă 18-25 ani, care i-a deschis ușile spre «Orașul Luminilor ».

CĂȘTIGĂTOARE A MAI MULTOR PREMII

Aceasta nu este prima dată când vocea Danielei a încântat publicul și juriul. În 2016, laureata a participat pentru a treia oară la acest concurs renumit, reușind să câștige premiul întâi la categoria de vârstă 14-17 ani.

Pasiunea sa pentru cântecul francez i-a fost transmisă de către bunica ei, Nadejda GURITENCO, profesoară de franceză în cadrul Școlii din Oxentea, raionul Dubăsari. Datorită bunicii, Daniela și-a alimentat motivația care ulterior, i-a oferit posibilitatea de a-și îndeplini marele vis : să viziteze Parisul.

PROMOVAREA LIMBII FRANCEZE

Susținută de Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova și asociația Cercle Moldavie care, de asemenea, își dorește să promoveze practicarea limbii franceze în țară, Daniela, a reușit în această vară să pășească pe pământul francez.

Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Champs-Elysées, Arcul de Triumf… Daniela a vizitat toate aceste obiective turistice ale capitalei franceze.

În cadrul unui interviu, laureata ne-a comunicat că a reușit să viziteze chiar și castelul regal Fontainebleau.

Această călătorie i-a oferit și ocazia de a practica limba franceză. În cele din urmă, Daniela a afirmat că : « am fost impresionată de ceea ce am văzut, ba mai mult, totul a fost cu mult peste așteptările mele! ».