Formăm tot mai mulți profesori de franceză

Formăm tot mai mulți profesori de franceză

Galina BERBEU și Nona CHIRIAC, profesoare de franceză în licee bilingve : „Vasile Alecsandri” din Ungheni și „Gheorghe Asachi” din Chișinău, au beneficiat de un stagiu de formare în perioada 15-27 iulie la Nantes, Franța, în cadrul Școlii de vară a Biroului pentru Învățarea Limbii și Civilizației franceze în străinătate (BELC).

O PRIORITATE A AMBASADEI FRANȚEI ȘI A ALIANȚEI FRANCEZE DIN MOLDOVA

Formarea profesorilor de franceză din Republica Moldova și în special, a celor care predau în clase bilingve francofone, reprezintă o prioritate a Ambasadei Franței în Republica Moldova și a Alianței Franceze. Acestea investesc mijloace semnificative în cadrul programului anual de cooperare lingvistică, manifestând dorința de a oferi profesorilor posibilitatea de a menține un grad de excelență și de a continua să promoveze limba franceză în țară.

Tendința practicării limbii franceze de către tinerii moldoveni este element de deschidere internațională a țării, dar și de dezvoltare economică în același timp. Există numeroase întreprinderi franceze, care sunt în căutare de tineri francofoni.

Aceste formări organizate de BELC le-a oferit celor două profesoare din RM, posibilitatea de a se întâlni cu alți colegi din întreaga lume și de a fi calificate în calitate de corectori-evaluatori DELF-DALF. De asemenea, pe parcursul stagiului, profesoarele au avut șansa să descopere orașul Rennes, să participe la o minunată serată internațională și să întâlnească numeroși editori.