Republica Moldova a găzduit cea de-a 5-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză

Republica Moldova a găzduit cea de-a 5-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză

Olimpiada Internațională de Limba Franceză a avut loc pe 28 și 29 septembrie, la Universitatea de Stat din Moldova.

La cea de-a 5-a ediție au participat elevi din 6 țări ale Europei Centrale și Orientale : Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova și România.

Olimpiada a fost organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare și BRECO, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova și cu susținerea Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova și Antenei din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei.

PREMII PENTRU REPUBLICA MOLDOVA

Aleși în urma competițiilor locale care au avut loc în țările participante, candidații au concurat  la probe scrise individuale și la probe orale pe echipe, în Republica Moldova.

Aceștia au fost premiați în cadrul ceremoniei de închidere a Olimpiadei, organizată la Universitatea de Stat din Moldova, în prezența Ministrului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Liliana NICOLAESCU-ONOFREI, Ambasadorului Franței în Republica Moldova, Pascal LE DEUNFF, și Directorului Biroului Regional al OIF – Europa Centrală și Orientală, Rennie YOTOVA. La acest eveniment, a fost prezentă și Alianța Franceză din Moldova.

Daniela JOVMIR din Republica Moldova, a fost desemnată cu premiul I la proba individuală B2, demonstrând calitatea învățământului francez și vivacitatea francofoniei în țară.

Madalina-Sorina ȘTEFAN, reprezentantă a României, a câștigat premiul I la proba individuală B1.

Alianța Franceză din Moldova adresează sincere felicitări tuturor participanților !

Următoarea Olimpiadă Internațională de Limba Franceză 2020 va fi organizată în Albania.