O nouă certificare concepută pentru o carieră internațională

Pe o piață mondială extrem de competitivă, companiile și instituțiile sunt în căutarea celor mai competenți colaboratori, motivați și adaptați exigențelor globalizării. Pe lângă aceste calități, cunoașterea mai multor limbi reprezintă un atu indispensabil, printre acestea numărându-se și limba franceză.

FRANCEZA – LIMBĂ INTERNAȚIONALĂ

Franceza, nu este doar a treia cea mai utilizată limbă în domeniul afacerilor, dar este și limbă oficială în spațiul francofon, or 83 de țări de pe cele 5 continente reprezentând 16% din PIB-ul mondial. De asemenea, aceasta este una din limbile oficiale ale Adunării Generale a Națiunilor Unite, Curții Internaționale de Justiție, Consiliului Europei, Consiliului de Securitate al ONU, Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Organizației Internaționale a Aviației Civile Internaționale (ICAO), Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), UNESCO, etc., sau este una din cele trei limbi de lucru ale Uniunii Europene, ori una din cele două limbi ale Secretariatului Adunării Generale a Națiunilor Unite.

DIPLOMAȚI, FUNCȚIONARI INTERNAȚIONALI, JURNALIȘTI : VALIDAȚI-VĂ OFICIAL COMPETENȚELE DE CUNOAȘTERE A LIMBII FRANCEZE

Sunteți diplomat, funcționar internațional sau național, jurnalist ? Alianța Franceză din Moldova vă oferă de acum înainte, posibilitatea de a obține Diploma de franceză profesională în Relații Internaționale, pentru a valoriza competențele dvs. de lucru în limba franceză, în propriul sectorul de activitate.

Această diplomă, valabilă pe viață, a fost creată la cererea Ministerului Europei și Afacerilor Externe și a Organizației Internaționale a Francofoniei. Ambele instituții susțin utilizarea limbii franceze în cadrul organizațiilor internaționale și în schimburile politice și diplomatice la nivel internațional. Diploma a fost realizată în colaborare cu echipa pedagogică din cadrul Departamentului francez al Academiei Diplomatice de la Viena.

Diploma dată, evaluează nivelul de înțelegere și exprimare scrisă, precum și de înțelegere și exprimare orală a limbii franceze, prin intermediul realizării unor sarcini profesionale specifice domeniului relațiilor internaționale : articole, convenții, prezentări, negocieri.

Diploma răspunde cerințelor de instruire și certificare a limbii franceze profesionale a diplomaților, funcționarilor internaționali, directorilor organizațiilor internaționale sau regionale care utilizează limba franceză în context profesional, precum și a funcționarilor naționali susceptibili de a activa în instituții internaționale sau europene și a jurnaliștilor.

O CERTIFICARE OFICIALĂ DISPONIBILĂ DEJA ȘI ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Într-o țară care continuă să se manifeste tot mai mult la nivel internațional și să se apropie de Uniunea Europeană, într-o țară în care sunt prezente numeroase organizații internaționale sau reprezentanțe diplomatice, unde se desfășoară numeroase negocieri internaționale, se cerea necesitatea unei certificări oficiale a limbii franceze adaptate.

Acest lucru a devenit posibil în urma acreditării recente obținute de Alianța Franceză din Moldova, pentru eliberarea Diplomei de franceză profesională în Relații Internaționale.

SUNT PROPUSE TREI DIPLOME

Sunt propuse Trei Diplome de Franceză Profesională în Relații Internaționale, nivelurile B1 – C1 :

  • Relații Internaționale B1
  • Relații Internaționale B2
  • Relații Internaționale C1

Examenul este compus din 2 probe obligatorii inseparabile : înțelegerea și prelucrarea informației (probă în versiune electronică) și exprimarea orală (probă în prezența unui evaluator). Sesiunile au loc pe parcursul întregului an, la cerere, iar înscrierea se face cu cel puțin o săptămână înainte de data susținerii testului.

Prima sesiune va fi organizată în noiembrie 2019, pentru funcționarii din RM ce urmează cursuri de franceză în relații internaționale la instituția noastră, în cadrul proiectului de formare susținut de Organizația Internațională a Francofoniei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Academia de Administrație Publică și Alianța Franceză din Moldova.

MAI MULTE INFORMAȚII

Pentru informații suplimentare în privința organizării acestor examene sau în privința înscrierii, nu ezitați să contactați Biroul de Cursuri din cadrul Alianței Franceze din Moldova : Dina BOBINA – Telefon : + 373 22 23 45 10