De la Bonaparte la Napoleon

De la Bonaparte la Napoleon

Cu ocazia împlinirii a 250 de ani de la nașterea lui Napoleon, cele două volume memorabile ale lui André Castelot consacrate vieții împăratului au fost reeditate și sunt acum disponibile la spațiul Medias Tech din cadrul Alianței Franceze din Moldova.

André Castelot (1911-2004), istoric și jurnalist de origine belgiană (numele său real este André Storms), este autorul a celor peste 65 de biografii de succes ale unor mari personalități istorice franceze.

O BIOGRAFIE IMPRESIONANTĂ DEDICATĂ ÎMPĂRATULUI NAPOLEON

În 1967 a fost publicată această impresionantă biografie în două volume a împăratului Napoleon, care a fost retipărită periodic. Cărțile despre Napoleon abundă, iar succesul acestor două lucrări ale lui André Castelot nu a fost  niciodată negat, datorită talentului său de a povesti și calităților sale literare. Departe de austeritatea anumitor opere istorice, aceste două cărți pot concura cu epopeile romantice, în ciuda autenticității poveștii.

Spațiul Medias Tech vă propune să descoperiți biografia împăratului Napoleon reeditată în 2019, de la nașterea sa până la moarte, trecând prin detalii mai neobișnuite ale vieții și ale domniei sale.

Napoleon, de André Castelot, în două volume  reprezintă unul dintre cele mai mari succese ale ediției franceze în domeniul istoriei.

De la Ajaccio la Sfânta Elena, trecând prin Marele Sfânt Bernard, Austerlitz, Moscova, Waterloo, Insula Elba, André Castelot a mers pe urmele lui Napoleon Bonaparte ca să reconstituie decorul destinului său uluitor.

El ne duce în Corsica, care înainte cu cincisprezece luni , pe 15 august 1769, devine parte franceză, autorul vine să povestească despre nașterea lui Napoleon Bonaparte; și ne conduce până la 2 decembrie 1804 când Napoleon locuia la Notre-Dame de Paris întorcând spatele Papei, și luând coroana imperială pentru a se încorona singur.

Exploatând și punând în valoare, evenimentele, locurile și personajele,prin celebra sa artă de a povesti, o imensă arhivă de amintiri și corespondențe uneori nepublicate sau uitate, autorul a scris această memorabilă biografie atât de vie, colorată, și atât de fascinantă încât timp de treizeci de ani, publicul său se schimbă constant.

Primul volum – Bonaparte – pune în prim plan evenimentele de la nașterea sa până la încoronare.

Cel de-al doilea volum – Napoleon – cu data de 2 decembrie 1804, când împăratul, împlinind primul său gest de suveran, o încoronează pe soția sa. Volumul se încheie cu data de 15 decembrie 1840, când cenușa lui Napoleon, a fost repatriată de la Sfânta Elena, la ‘’le dôme étincelant des Invalides”.

Politica de achiziție al cărților, DVD-urilor sau CD-urilor de la Alianța Franceză din Moldova este susținută de către Ambasada Franței în Republica Moldova.