COVID-19 și studiile în Franța

COVID-19 și studiile în Franța

În plină evoluție a epidemiei Covid-19, au fost luate măsuri excepționale și temporare, pentru a garanta calitatea procedurii de înscriere la instituțiile de învățământ superior din Franța, în speranța că vom depăși această situație.

Pentru toate informațiile suplimentare și pentru a deține informațiile actualizate în funcție de situația în Franța, nu ezitați să vizitați site-ul Campus France.

DECIZIILE LUATE DE INSTITUȚIILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT SUPERIOR DIN FRANȚA

Toate activitățile deschise publicului sunt la moment sistate, însă funcțiile administrative se desfășoară de la distanță.

Acest fișier ce vă este pus la dispoziție pentru a vedea toate măsurile luate de instituțiile franceze în contextul Covid-19.

TRANSMITEREA DOSARELOR

Serviciile administrative și internaționale ale instituțiilor franceze asigură continuitatea serviciilor, în ciuda măsurilor de izolare.

Parcoursup

La această etapă, Ministerul Învățământului Superior din Franța menține calendarul actual pentru procedura Parcoursup (examinarea cererilor de către instituțiile franceze se va desfășura de la data de 2 aprilie până la 19 mai).

EXCLUDEREA TAXELOR DE ÎNSCRIERE

Până în prezent, nu a fost luată nicio decizie de către Consiliul de Stat cu privire la taxele de înscriere diferențiate pentru studenții non-comunitari,însă măsura ar trebui considerată menținută. Cu toate acestea, este probabil ca majoritatea universităților să reînnoiască măsurile de scutire a taxelor pentru începutul anului universitar 2020, cu atât mai mult în contextul actual.

Ambasada Frantei în Moldova dispune, de asemenea, de o serie de scutiri diferențiate de taxe de înscriere pentru studenții din Republica Moldova.

  • Pentru mai multe informații și întrebări referitoare la studiile în Franța în contextul actual, puteți lua legătura cu responsabilul Campus France Moldova : Giovanni CAVALLARO