Iată un alt concurs : Cinévasion

Iată un alt concurs : Cinévasion

Întrucât suntem pasionați de experiențe noi în cadrul Alianței Franceze din Moldova și suntem cu gândul la dvs. în această perioadă de criză, văpropunem în continuare activități ce contribuie la promovarea limbii franceze. După concursul „BDfique”, vă propunem o nouă provocare!

PENTRU CINE ?

În perioada 21 mai – 10 iunie 2020, se organizează un concurs bazat pe realizarea unui scurtmetraj pe tema „Călătoriei”. Concursul estedeschis tuturor cursanților de limbă franceză din țară, chiar dacă nu sunteți încă înscriși la Alianța Franceză din Moldova.

Aceast concus poate fi, de asemenea, o ocazie bună pentru profesori de a  încuraja elevii să participe și să realizeze această activitate.

CE?

Producția acestui scurtmetraj ar trebui să ilustreze citatul lui Marcel PROUST: „Adevărata călătorie constă nu în a căuta noi peisaje, ci în a privi cu alţi ochi.”

CUM?

Acest scurtmetraj poate fi realizat cu materialele de care dispuneți (telefon, computer, tabletă etc.) și nu trebuie să depășească 5 minute.

Toate lucrările dvs. trebuie transmise în format MP4 la adresa: cinevasion@gmail.com, scurtmetrajele vor putea fi transmise prin intermediul platformelor Youtube sau WeTransfer. Apoi, vor fi publicate pe pagina de Facebook a Alianței Franceze.

Mai jos observați cum va fi calculat punctajul dvs:

  • Îmi place = 1 punct
  • Orice altă reacție (ador, râd …) = 2 puncte
  • Un comentariu = 3 puncte
  • O distribuire = 4 puncte
ȘI DUPĂ ?

Începând cu 10 iunie, scurtmetrajele cu cele mai multe voturi vor fi recompensate și difuzate către Alianța Franceză din Moldova. Aceast concurs permite participanților să obțină numeroase premii (accesorii pentru telefoane), precum și un abonament pentru a avea acces la Spațiul Media Tech din cadrul  Alianței Franceze din Chișinău sau, dacă nu locuiți la Chișinău, veți avea acces gratuit la platforma Culturethèque !