Coronavirus (Covid-19): informații importante

Coronavirus (Covid-19): informații importante

(ACTUALIZARE 22 IUNIE 2020 ORA 9:00)

Sănătatea elevilor, a profesorilor și a personalului este o prioritate pentru Alianța Franceză din Moldova, care aplică cu strictețe toate dispozițiile emise și implimentate de către autoritățile Republicii Moldova, atât la Chișinău cât și la cele două anexe ale acesteia, la Bălți și Nisporeni, începând cu 10 martie. Cu toate acestea, masuri sanitare specifice erau deja aplicate în incinta institutiei noastre si inainte de aceasta data.

După ce luni, 16 martie, accesul la spațiile noastre din Chișinău, Bălți și Nisporeni a fost interzis, acum este reglementat.

Alianța Franceză din Chișinău asigură o permanență administrativă între orele 10:00  și 17:00 pentru a vă permite achitarea cursurilor în mod excepțional, dacă nu aveți posibilitatea să mergeți la o sucursală bancară. Spațiile noastre din Bălți și Nisporeni continuă să fie închise.

>Cu toate acestea, vă recomandăm în continuare să efectuați plata cursurilor prin transfer bancar.

Dacă nu aveți această posibilitate, vă puteți apropia la Alianța Franceză din Chișinău în timpul orelor de deschidere, cu efectuarea prealabila a unei programări.

Accesul la sediul nostru va fi strict reglementat și controlat. Este obligatoriu să faceți o programare prealabilă la adresa de email (alfr@alfr.md) sau telefonic (+373 22 23 45 10) și nu uitați să purtați mască în momentul când vă apropiați la sediul nostru. Dacă este posibil, să achitați cu cardul bancar pentru a evita plata cash.

Toate cursurile organizate vor fi în format online până la sfârșitul lunii august

De la data de 10 Martie, toate cursurile în prezențial din cadrul Alianței Franceze din Moldova și centrului său Cambridge English, precum și toate cursurile indiferent de format (individual, semi-individual, sau grup), au fost suspendate. Această suspendare va continua până la 1 septembrie, în funcție de deciziile adoptate de către autoritățile Republicii Moldova.

Prin urmare, cursurile individuale, semi-individuale sau de grup sunt organizate doar online, la fel ca și testele de plasament.

După ce ne-ați contactat, ați ales cursul potrivit dvs. și v-ați înscris, veți fi contactat de către unul din profesorii noștri pentru a vă explica modalitățile practice de desfășurare a cursurilor online. Cursurile sunt oferite prin intermediul platformelor Skype, Messenger, Viber sau Zoom.

Pentru mai multe informații despre cursurile noastre online și datele de înscriere, continuați să consultați agenda noastră, pagina noastră de Facebook Alianța Franceză sau Cambridge English sau site-ul nostru Cambridge English Moldova.

De asemenea, puteți contacta prin e-mail Directoarea Biroului de curs, Doina SCUTARU sau responsabila Centrului de Engleză Cambridge, Diana CRETU.

Mulțumim tuturor elevilor nostri pentru răbdarea și înțelegerea acordată. Îi încurajăm, de asemenea, cu tărie să continue cursurile online, deoarece nu cunoaștem când va fi posibilă reluarea orelor în prezențial.

Important:

Pentru cursanții înscriși care nu doresc să continue orele online, veți fi transferat la următoarea sesiune în prezențial, de îndată ce vom putea reorganiza cursurile la sediile noastre.

Toate cursurile vor fi asigurate.

DESFĂȘURAREA EXAMENELOR DE LIMBA FRANCEZĂ ȘI ENGLEZĂ

Probele pentru obținerea diplomelor de limba franceză (DELF / DALF), precum și toate probele de limba engleză Cambridge English, au fost amânate până la emiterea unui nou ordin.

Doriți să amânați înscrierea dvs. la test / examen sau doriți să vă fie rambursată suma pentru înscriere? O puteți contacta prin e-mail pe Dina BOBINA.

Rambursarea sumelor în numerar nu va fi posibilă decât în momentul redeschiderii sediului nostru din motive de siguranță sanitară.

Campus France Moldavie

Spațiul Camous France Moldavie nu primeste vizitatori până la emiterea unui nou ordin. Dacă doriți să aveți informații despre studiile în Franța sau dacă dotiți să depundeți dosarul dvs. la una dintre universitățile franceze, atunci corespondentul  Campus France Moldavie rămâne la dispoziția dvs.:  Giovanni CAVALLARO – Telefon : +373 69 82 39 28

SPAȚIUL MEDIA TECH

Spațiul Medias Tech din Chișinău și centrele din Bălți, Nisporeni și Tiraspol sunt închise publicului larg.

Dar nu vă îngrijorați, dacă trebuie să returnați o carte, CD sau DVD, nu va fi aplicată nici o penalitate pentru întârziere.

În calitate de abonat, puteți contacta, de asemenea, responsabilul mediatecii din Chișinău, Silvia UNCU care vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă conecta la oferta online Culturethèque.

Culturethèque este o bibliotecă online unde puteți găsi: cărți, BD (benzi desenate), presa franceză cea mai renumită, module de atuo-formare, muzică, documentare, biblioteca cursanților cu metode adaptate fiecărui nivel. Peste 150 000 de cărți sunt disponibile online și pe care le puteți accesa de pe calculator, tabletă sau telefon.

Studenții Alianței Franceze beneficiază de un abanament gratuit la mediatecă pe perioada de desfășurare a cursurilor. Dacă nu ați solicitat abonamentul de la spațiul Media Tech, atunci puteți lua legătura cu responsabilul Silvia Uncu, care vă va oferi toate indicațiile utile pentru a vă crea contul Culturethèque. În mod excepțional, cursanții Alianței Franceze din Moldova care vor solicita creare contului la această platformă, vor beneficia de un acces prelungit la Culturethèque pînâ la 30 Iunie 2020.

În cazul în care nu sunteți cursant în cadrul Alianței Franceze din Moldova sau nu sunteți abonat la spațiul Media Tech din Chișinău, puteți beneficia de un acces gratuit timp de 3 săptămâni la Culturethèque după ce ați solicitat crearea contului la această platformă. La sfârșitul acestei perioade, vă vom prelungi accesul gratuit la oferta Culturethèque până la 30 Iunie 2020.

De la 1 iulie 2020, puteți împrumuta din nou cărți, DVD-uri sau CD-uri de la Spațiul Media Tech din Chișinău.

Pentru a împrumuta una sau mai multe cărți, DVD-uri sau CD-uri, consultați catalogul nostru electronic și puteți transmite lista documentelor pe care doriți pe adresa electronica, Sivia UNCU. Imediat ce comanda dvs. va fi pregătită, veți fi informat și o veți putea ridica la Spațiul Media Tech, respectând restricțiile (distanță fizică, măști și mănuși).

EVENIMENTELE CULTURALE

Toate evenimentele planificate sunt anulate sau amânate.

Festivalul Filmului Francofon, un eveniment așteptat la Zilele Francofoniei, va avea loc, cu conditia autorizarii autorităților Republicii Moldova, la Chișinău și Tiraspol, în perioada 21 – 27 septembrie 2020.

Festivalul Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră care urma să debuteze la 21 iunie 2020, a fost amânat pentru toamnă. În mod normal, Festivalul va avea loc la Chișinău și Tiraspol, în perioada 16 – 31 octombrie 2020.

Concursul Plume d’Or a fost de asemenea anulat.

RĂMÂNEM LA DISPOZIȚIA DVS.

Întreaga echipă a Alianței Franceze din Moldova va fi disponibilă prin e-mail, telefonic și pe rețelele de socializare în cadrul procedurii de lucru colectiv la distanță.

Pentru toate întrebările generale sau administrative, puteți contacta:

Verificați constant site-ul nostru web și rețelele noastre de socializare (FacebookLinkedinpentru a fi mereu informați în timp real cu privire la situația actuală.

Toate sfaturile sanitare ce trebuie a fi urmate le găsiți pe site-ul Guvernului Republicii Moldova.