Coronavirus (Covid-19): informații importante

Coronavirus (Covid-19): informații importante

(ACTUALIZARE 14 AUGUST 2020 ORA 9:00)

Sănătatea elevilor, a vizitatorilor noștri și a personalului este o prioritate pentru Alianța Franceză din Moldova și  Centrul său Cambridge English.

Aplicăm cu strictețe, din 10 Martie, la Chișinău și în cele două anexe la Bălți și Nisporeni, ansamblul de dispoziții emise de către autoritățile Republicii Moldova, și am adaptat măsurile sanitare obligatorii în cadrul sediilor noastre.

Inițial interzis, accesul la sediile noastre din Chișinău, Bălți și Nisporeni  este acum reglementat, iar purtarea mastii este obligatorie.

În perioada înscrierilor la cursurile de franceză și engleză, care vor începe la 17 August până la 4 Septembrie, sediile noastre din Chișinău și Bălți vor primi publicul de la ora 9 până la 17. Anexa din Nisporeni va fi deschisa publicului din 1 Septembrie dar ramâne accesibila la telefon pe durata întregii luni august pentru a răspunde întrebărilor.

Vă recomandăm să cereți informațiile prin telefon sau poșta electronică, să faceți înscrierile online și efectuarea plății prin transfer bancar.

Am depus toate eforturile pentru a putea face înscrierile și testările la distanță, fără a fi necesar să vă deplasați la sediul nostru.

Mai jos veți găsi toate coordonatele de contact utile și informații privind reluarea activităților noastre.

TOATE CURSURILE ORGANIZATE VOR FI ÎN FORMAT ONLINE PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUNII AUGUST ȘI VOR FI RELUATE ÎN PREZENȚIAL DIN 7 SEPTEMBRIE

De la data de 10 Martie, toate cursurile în prezențial din cadrul Alianței Franceze din Moldova și centrului său Cambridge English, precum și toate cursurile indiferent de formula (individual, semi-individual, sau grup), au fost suspendate.

Începând cu noul an școlar din septembrie, pentru a ține cont de evoluția situației sanitare și de recomandările stricte ale autorităților Republicii Moldova în domeniul educației, vom oferi din nou cursuri în prezențial în spațiile noastre din Chișinău, Bălți și Nisporeni.

Vor fi oferite doar cursuri individuale sau semi-individuale (de la 2 la 5 persoane), astfel ca sa fie posibilă respectarea măsurilor de distanțare fizica preconizate de către autoritățile Republicii Moldova. Purtarea măștilor va fi obligatorie pentru profesorii și studenții care trebuie să respecte cu strictețe instrucțiunile prevăzute pentru accesarea spațiilor noastre.

Dacă doriți să vă înscrieți la un curs de franceză sau engleză în prezențial, țineți cont de faptul că capacitatea de a vă primi este limitată.

Cursurile în grup sunt oferite doar online până când situația sanitară va permite să oferim cursurile la sediul nostru.

De câteva luni, profesorii noștri au dobândit experiență în predarea cursurilor online și mulți dintre studenții noștri au rămas mulțumiți. Învățământul la distanță permite, de asemenea, o flexibilitate mai mare în programele cursurilor oferite. De asemenea, permite tuturor celor care nu locuiesc la Chișinău, Bălți sau Nisporeni, să aibă acces acum la cursurile noastre de franceză și engleză.

Pentru a vă înregistra, este simplu:

Consultați ofertele noastre de cursuri de franceză sau engleză, selectați tipul de public în cauză – adulți, adolescenți, copii -, alegeți ritmul – moderat, clasic, rapid sau expres – care vi se potrivește cel mai bine în funcție de constrângerile și obiectivele dvs., specificați formula – în grup, semi-individual sau individual online sau față în față – care corespunde așteptărilor dvs. Puteți alege, de asemenea, unul dintre cursurile noastre de pregătire pentru examenele de franceză sau engleză. Ne puteți contacta prin e-mail sau telefon:

Doriți să luați unul dintre cursurile noastre de franceză:

  • La Chișinău și pentru toate cursurile de franceză online: alfr@alfr.md – Tel.:+373 22 23 45 10/+373 22 23 72 34/+373 22 23 21 50
  • La Bălți în prezențial: Tatiana COLIBABA – Tel. – + 373 69 17 93 87
  • La Nisporeni în prezențial: Raisa ANDRIUTA – Tel. +373 69 91 37 40

Doriți să urmați un curs de engleză Cambridge English:

După ce ne-ați contactat, puteți fi testat online dacă nu ați mai făcut cursuri de franceză sau engleză  și nu cunoașteți nivelul dvs.

Dacă alegeți un curs online, veți fi pus în legătură cu profesorul dvs. care vă va explica detaliile practice ale organizării cursului. Acestea sunt oferite prin intermediul platformelor Zoom, Messenger, Viber sau Skype.

Mulțumim tuturor studentilor pentru răbdare și înțelegere.

De asemenea, va încurajăm să continuati cursurile online, având în vedere evoluția incertă a situației sanitare din țară.

Notă :

Pentru elevii care au fost înscriși la un curs și care nu doresc să continue online, aceștia sunt primiți într-un curs semi-individual în prezențial începând cu 7 septembrie și fără costuri suplimentare.

DESFĂȘURAREA EXAMENELOR DE LIMBA FRANCEZĂ ȘI ENGLEZĂ

Începând cu 1 iulie, am reluat organizarea activităților noastre de examene de franceză și engleză, asigurând respectarea condițiilorsanitare stricte. 

Este posibil să vă înregistrați la toate testele și examenele de franceză sau Cambridge English.

Pentru mai multe informații sau pentru a face înscrierea, puteți contacta Dina BOBINA – Tel. +373 22 23 45 10

CAMPUS FRANCE MOLDAVIE

Dacă doriți să aveți informații despre studierea în Franța sau detalii privind depunerea dosarului dvs. într-o universitate franceză, corespondentul  Campus France Moldova rămâne la dispoziția dvs.: Alexandre CHAVANNE – Tel.: +373 69 82 39 28

SPAȚIUL MÉDIAS TECH

Spațiul Médias Tech Chișinău, precum și centrele de resurse Bălți, Nisporeni și Tiraspol continuă să rămână închise publicului.

Cu toate acestea, începând cu 1 iulie 2020, abonații Spațiului Media Tech din Chișinău pot împrumuta din nou cărți, DVD-uri sau CD-uri supuse unor condiții sanitare.

Pentru a împrumuta una sau mai multe cărți, DVD-uri sau CD-uri, consultați catalogul electronic și trimiteți prin e-mail lista documentelor pe care doriți să le împrumutați responsabilei noastre, Silvia UNCU.

De îndată ce comanda dvs. este pregătită, veți fi informat și puteți veni să o colectați la Spațiul Media Tech, respectând regulile (distanțarea fizica, măști și mănuși).

Nu vă faceți griji dacă trebuie să returnați o carte, CD sau DVD, nu vor fi aplicate nici o penalitate pentru întârziere.

Fiind abonat, puteți contacta, de asemenea, responsabilul mediatecii din Chișinău, Silvia UNCU care vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă conecta la oferta online Culturethèque.

Culturethèque este o bibliotecă online unde puteți găsi: cărți, BD (benzi desenate), presa franceză cea mai renumită, module de auto-formare, muzică, documentare, biblioteca elevilor cu metode adaptate fiecărui nivel. Peste 150 000 de cărți sunt disponibile online și pe care le puteți accesa de pe calculator, tabletă sau telefon.

Studenții Alianței Franceze beneficiază de un abanament gratuit la mediatecă pe perioada de desfășurare a cursurilor. Dacă nu ați solicitat abonamentul de la spațiul Media Tech, atunci puteți lua legătura cu responsabilul Silvia Uncu, care vă va oferi toate indicațiile utile pentru a vă crea contul Culturethèque.

EVENIMENTELE CULTURALE

Festivalul Filmului Francofon, un eveniment așteptat în cadrul Zilelor Francofoniei, va avea loc online din 21 la 27 Septembrie 2020. Vă vom oferi în curând toate informațiile necesare despre programul propus și modalitatile de accesare a platformei de difuzare.

Festivalul Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră care urma să debuteze la 21 iunie 2020, a fost amânat pentru toamnă. Este încă planificat că va avea loc în mod normal la Chișinău și Tiraspol în perioada 16 – 31 octombrie 2020. Cu toate acestea, la începutul lunii septembrie va fi luată o decizie finală cu privire la posibilitatea de a continua acest eveniment în funcție de evoluția situației sanitare. 

RĂMÂNEM LA DISPOZIȚIA DVS.

Întreaga echipă a Alianței Franceze din Moldova va fi disponibilă prin e-mail, telefonic și pe rețelele de socializare.

Pentru toate întrebările generale sau administrative, puteți contacta:

Verificați constant site-ul nostru web și rețelele noastre de socializare (Facebook – Linkedinpentru a fi mereu informați în timp real cu privire la situația actuală.