Congresul Alianțelor din Europa: francofonia în Moldova mereu dinamică

Congresul Alianțelor din Europa: francofonia în Moldova mereu dinamică

Primul Congres digital al Alianțelor Franceze se va încheia la 28 Octombrie. Organizat în 6 zone geografice și pilotat de către Fundația Alianțelor Franceze, acest congres se adresează responsabililor celor peste 800 de Alianțe Franceze prezente în 132 de țări din întreaga lume.

Organizat în contextul crizei sanitare, congresul ar trebui să permita întocmirea unui raport cantitativ și calitativ al impactului crizei sanitare asupra rețelelor Alianței Franceze, pentru identificarea acțiunilor ce permit rezolvarea problemelor pe termen scurt, în diverse dificultăți întâmpinate de către Alianțe și de a iniția lucrări prospective pe termen mai lung cu privire la problemele noi care apar, atât la nivel local pentru Alianțe, cât și la nivel global pentru Fundație și pentru partenerii istorici ai Alianțelor.

Responsabilii celor 236 de Alianțe Franceze din Europa au avut oportunitatea să discute, timp de o săptămână, între 12 și 17 octombrie, în cadrul mai multor ateliere și întâlniri virtuale pe diverse subiecte și probleme legate de predarea limbii franceze în contextul crizei sanitare

ȘI ALIANȚA FRANȚEZĂ DIN CHIȘINĂU – MOLDOVA?

Cu ocazia acestui Congres, au fost publicate datele referitoare la cele 236 de Alianțe Franceze din Europa pentru anul 2019. Aceste date foarte complete și precise sunt publicate anual. Acestea permit fiecărei Alianțe să se poziționeze în raport cu alte Alianțe din zonă și să dispună de resurse pretioase pentru a-și orienta strategiile și a însoti dezvoltarea lor.

Alianțele Franceze din Europa au reprezentat, în anul 2019, 31,3% din Alianțele Franceze din lume, iar Alianța Franceză din Chișinău – Moldova a ocupat un loc pe deplin onorabil.

Astfel, aceasta se clasează pe locul 6 printre Alianțele Franceze din Europa în ceea ce privește numărul de persoane care studiază franceza în urma Aliantelor din Bruxelles-Europa, Paris, Dublin, Cavilam în Vichy și Bordeaux, dar înaintea Alianțelor de la Lisabona, Madrid sau Lyon.

A urcat pe locul 5 în ceea ce priveste numărul de ore de cursuri vândute. În ceea ce privește numărul de înscrieri pe nivel,, se situează pe locul 3 pentru nivelul A1, pe locul 2 pentru nivelul A2, pe locul 3 pentru nivelul B1, pe locul 4 pentru nivelul B2 și pe locul 5 pentru nivelul C1. În cele din urmă, în ceea ce privește numărul de ore vândute, elle figurait a fost pe locul 2 pentru nivelurile A1, A2, B1, B2 și C1.

Singurul centru de examene de franceză aprobat în Moldova, Alianta Franceza din Moldova este de asemenea pe locul 3 în rândul Alianțelor din Europa pentru numărul de candidați la certificările TEF și pe locul 11 ​​pentru numărul de candidați pentru DALF.

Spațiul său Media Tech, foarte bogat și dotat datorită sprijinului Ambasadei Franței și al Ministerului Europei și Afaceri Externe, s-a clasat pe locul 11 ​​pentru volumul de împrumuturi anuale acordate. Reamintim publicului nostru că pot avea întotdeauna acces, respectând condițiile sanitare. Pentru a împrumuta una sau mai multe cărți, DVD-uri sau CD-uri, tot ce trebuie să faceți este să consultați catalogul nostru electronic și să transmiteți prin e-mail lista documentelor pe care doriți să le împrumutați responsabilei noastre, Silvia UNCU. Veți primi de asemenea numeroase noutăți în săptămânile ce urmează.

În cele din urmă, ceea ce privește numărul de urmăritori pe paginile de Facebook și Twitter, am fost clasați pe locul 4 și respectiv pe locul 8. Așadar, nu ezitați să ne urmăriți și să vă invitați prietenii să ne urmărească!

MULȚUMIM TUTUROR CELOR CARE AU ÎNCREDERE!

Date încurajatoare în anul 2019, care sunt rezultatul formidabilului atașament al moldovenilor la francofonie, atractivității studiilor în Franța și legăturilor strânse dintre Franța și Republica Moldova, în special legăturile economice care permit oferirea numeroaselor oportunități profesionale francofone în Moldova. Le mulțumim pentru aceasta

În cele din urmă, acestea confirma profesionalismul profesorilor noștri și calitatea predării oferite. Din motivul crizei sanitare, Alianța Franceză din Moldova a reușit să se adapteze rapid la situație și să transfere în mare parte oferta sa de cursuri online.. Dinamica predării francezei în Moldova rămâne astfel bine orientată în 2020 în ciuda contextului sanitar.

Alianța Franceză din Chișinău – Moldova rămâne angajată să-si continue dezvoltarea cu sprijinul președintelui său, al consiliului de administrație și al Ambasadei Franței și prospecteaza la moment dezvoltarea prezenței sale locale în plus de Bălți, Tiraspol și Nisporeni. Vom reveni pe parcurs privitor la aceste proiecte.