De ce să vă evaluați nivelul de limbă?

De ce să vă evaluați nivelul de limbă?

Doriți internaționalizarea parcursului în cadrul studiilor dvs, a unui stagiu, a unui proiect profesional sau personal sau a emigrării? Nu este suficient să indicați doar un nivel aproximativ al limbii. Adesea este obligatoriu atestarea nivelul de limbă printr-o certificare oficială și recunoscută.

Prin urmare, este obligatoriu să justificați un nivel minim de limbă pentru a putea studia în străinătate, sau pentru a vă stabili cu traiul într-o altă țară.

În mediul profesional, o certificare oficială a unei limbi străine permite distingerea CV-ului dvs. față de celelalte. Vă permite integrarea într-o companie străină sau puteți urma o carieră internațională.

Pentru o companie, certificarea lingvistică este garanția că angajatul posedă competențele necesare. Este, de asemenea, un element de motivație pentru angajații dvs. ca vector pentru promovarea calității serviciilor pe care le oferiți clienților dvs.

În unele țări, cum ar fi Republica Moldova, susținerea unui test oficial sau obținerea unei diplome pentru validarea nivelului de limbă vă permite să fiți scutiți de proba bacalaureat .

O SCARĂ COMUNĂ DE EVALUARE ȘI CERTIFICĂRI OFICIALE

Consiliul Europei a creat în 2001 un Cadru European Comun de Referință pentru Limbi” (CECRL) care definește o scară de șase niveluri, valabilă pentru toate limbile: A1 (nivel de descoperire) – A2 (intermediar sau „de supraviețuire”) – B1 (nivel independent) – B2 (avansat) – C1 (autonom) – C2 (de stăpânire).

Trebuie să alegeți testul sau diploma potrivită în limba aleasă de dvs.: totul depinde de obiectivul urmărit (studii sau mediul profesional). În funcție de caz, nu veți avea nevoie de același tip de certificare.

O DIPLOMĂ SAU UN TEST?

Există mai multe opțiuni pentru certificarea oficială a nivelului de limbă. Principala distincție se referă la examene și teste.

În urma unui examen obțineți o diplomă pe viață. Un test are o valabilitate limitată, de obicei doi ani.

Pentru a valida nivelul de franceză, doar DELF și DALF au valabilitate permanentă. Celelalte teste sunt valabile doar doi ani.

Pentru limba engleză, doar examenele Cambridge English oferă o diplomă valabilă pe viață. Celelalte teste oferite au o valabilitate limitată la doi ani.

UNDE POATE FI SUSȚINUT UN TEST SAU EXAMEN ÎN MOLDOVA?

Pentru validarea oficială a nivelul de franceză, indiferent de obiectivul urmărit, există un singur centru aprobat în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldava.

Pentru validarea nivelul de engleză pe viață, Alianța Franceză din Moldava a fost recunoscută, de asemenea, din 2013, ca Centru autorizat pentru examenele Cambridge English. entrul nostru este acum centrul de examinare care oferă o gamă completă de calificări generale și educaționale Cambridge English. Este, de asemenea, singurul centru autorizat din țară care oferă CELTA din acest an.

Cambridge CELTA – Certificate in English Language Teaching to Adults (este o calificare practică pentru predarea limbii engleze pentru adulți), care vă oferă instrumentele de care aveți nevoie pentru a deveni profesor de engleză ca limbă străină. Cu această certificare poate începe cariera dvs. în predarea limbii engleze în întreaga lume!

Fie că este vorba de teste sau examene de franceză sau engleză, este posibil să vă înscrieți ca candidat liber. Cu toate acestea, este recomandat să urmați un curs de pregătire pentru a avea toate șansele de partea voastră. .

Alianța Franceză din Moldova oferă toate cursurile de pregătire pentru testele și examenele de franceză.

Centrul său Cambridge English desfășoară, de asemenea, cursuri de pregătire pentru examenele de engleză.

Studenții noștri au cele mai ridicate rate de promovare din țară.

CUM FACEȚI ÎNSCRIEREA?

Pentru mai multe informații sau pentru a vă înscrie la un examen sau test de franceză sau engleză, puteți contacta Dina BOBINA – Tel.: +373 22 23 45 10 sau descoperiți ofertele noastre de examene și teste de franceză sau engleză.