Romane îndrăgite

Romane îndrăgite

Ambasada Franței în Republica Moldova și Ministerul Europei și Afacerilor Externe sprijină diseminarea culturii literare franceze participând la îmbogățirea regulată a colecțiilor Spațiului Media Tech din cadrul Alianței Franceze din Chișinău și a centrelor sale din (Bălți, Nisporeni, Tiraspol și, foarte curând, Cahul).

Datorită acestui sprijin, eleviii Alianței Franceze din Moldova și abonații Spațiului Media Tech din Chișinău au acces la cel mai bogat fond francofon din țară.

NOUTĂȚI LITERARE

După descoperirea sau redescoperirea întregul album de benzi desenate “Tintin et Milou” în urmă cu câteva săptămâni, noi romane ajung acum pe rafturile Spațiului Media Tech:

 • “Au revoir là-haut”, scris de Pierre LEMAITRE. – Premiul Goncourt 2013. Un roman grandios din perioada postbelică, despre iluzia armistițiului, a statului care își glorifică dispăruții și se debarasează de ființele vii. În atmosfera crepusculară a zilelor dezamăgitoare de mâine, populată de marionete mizerabile și lași primiți ca eroi, Pierre Lemaitre compune cu pricepere marea tragedie a acestei generații pierdute.
 • “Le Lambeau”, scris de Philippe LANÇON. “Le Lambeau” este o relatare autobiografică a lui Philippe LANÇON publicată în 2018 de edițiile Gallimard, care a primit premiul Femina în același an, precum și un premiu „special” Renaudot.
 • “Civilizations”, de Laurent BINET. Acest roman extraordinar îmbrățișează secole și civilizații, practicând o pasională „descentralizare” captivantă care nu mai face parte din Europa de Vest ca centru al lumii. O poveste despre o altă globalizare, astfel încât nu a fost nevoie de nimic pentru ca aceasta să predomine și să devină realitate. Premiul mare al romanului oferit de Academia Franceză 2019.
 • “Ghost in love”, de Marc LEVY. Ce ai face dacă o fantomă ar veni în viața ta și ți-ar cere ajutorul pentru a-și îndeplini cea mai dragă dorință? “Ghost în Love” te face să crezi în minuni.
 • “Une autre idée du bonheur”, scrisă de Marc LEVY. În acest roman, Marc LEVY reafirmă nevoia noastră necondiționată de libertate și, de asemenea, ne duce să descoperim o parte mai puțin cunoscută a istoriei americane. Marc LEVY, este cel mai citit autor francez din lume. Cele 19 romane anterioare ale sale, traduse în 49 de limbi, au fost publicate în peste 45 de milioane de exemplare.
 • “La vie est un roman”, scris de Guillaume MUSSO. O poveste grozavă care îi va încânta atât pe iubitorii de thriller, cât și pe cei de literatură.
 • “L’homme qui pleure de rire”, de Frédéric BEIGBEDER care încheie trilogia sa dedicată dublei sale literare Octave Parango cu o carte paradoxală și emoționantă. După 99 de franci asupra tiraniei publicității și iertarea privind mercantificarea frumuseții feminine, acest nou roman hilar și disperat încheie dubla trilogie a scriitorului despre înstrăinările contemporane. Din păcate, totul este adevărat (și trăit) în această satiră a exceselor societății noastre de divertisment.
 • “La tresse”, scrisă de Laetitia COLOMBANI. Trei femei, trei vieți, trei continente. Aceeași sete de libertate. Legați fără să știe de cele mai intime și mai unice lucruri ale lor, Smita, Giulia și Sarah refuză soarta care le este rezervată și decid să lupte. De o umanitate vibrantă, poveștile lor împletesc într-o panglică de speranță și solidaritate.
DORESC SĂ ÎMPRUMUT. CUM SE FACE ?

Pentru a împrumuta unul dintre aceste romane sau un alt document disponibil la mediatecă, este foarte simplu dacă sunteți deja abonat:

 • Transmiteți prin e-mail titlul (titlurile) DVD-urilor care vă interesează sau al selecției de cărți, reviste, CD-uri sau alte DVD-uri disponibile pe catalogul nostru online către Silvia UNCU.
 • Mediatecara noastră va pregăti comanda dvs și vă va anunța preventiv când va fi gata și va stabili o întâlnire cu dvs. pentru a o putea recupera.
 • Veți recupera comanda de la Spațiul Media Tech din Chișinău în conformitate cu reglementările sanitare stricte, purtând mască, mănuși și respectând distanța fizică.

Alianța Franceză din Moldova se angajează să respecte îndrumările stricte de sănătate. Toate lucrările returnate sau împrumutate sunt supuse regulilor de dezinfecție și carantină pentru siguranță. Prin urmare, este posibil ca unele dintre aceste titluri să nu fie disponibile imediat pentru a ține cont de aceste reguli sanitare. Fiți răbdători. Preferăm să fim precauți pentru siguranța dumneavoastră.

Dacă nu sunteți încă abonat, rețineți că apartenența Spațiului Media Tech este gratuită pentru toți studenții înscriși la cursurile noastre. Pentru celelalte persoane, tarifele noastre sunt accesibile. Nu ezitați să întrebați de mediatecara noastră sau să consultați acest link.