Coronavirus (Covid-19): informații importante

Coronavirus (Covid-19): informații importante

(ACTUALIZARE 2 APRILIE 2021)

Sănătatea elevilor, a vizitatorilor noștri și a personalului este o prioritate pentru Alianța Franceză din Moldova și centrul său Cambridge English.

Din martie 2020, aplicăm cu strictețe, la Chișinău și în cele două anexe la Bălți și Nisporeni, ansamblul de dispoziții emise de către autoritățile Republicii Moldova, legate de evoluția situației sanitare.

Situația sanitară din țară a făcut necesară adoptarea, din 1 aprilie 2021, de către autoritățile Republicii Moldova, a unor noi dispoziții mai stricte care vor avea, la fel ca în primăvara anului 2020, consecințe asupra activității noastre de predare.

TOATE CURSURILE SE VOR DESFĂȘURA ONLINE

Astfel, în virtutea deciziilor adoptate care se impun, toate cursurile organizate în incinta spațiului nostru vor fi, începând de luni, 5 aprilie 2021, transferate on-line.

Cursurile noastre de franceză sau engleză s-au desfășurat deja în regim online din luna martie 2020, această decizie va afecta doar câteva cursuri semi-individuale sau individuale. Cu toate acestea, ne cerem scuze și vă mulțumim pentru înțelegere.

Studenții în cauză au fost deja contactați de către profesorii lor sau de biroul nostru de cursuri – sau vor fi contactați curând. Toate modalitățile de urmare a cursurilor online vor fi comunicate.

Această situație excepțională nu ar trebui să vă afecteze procesul de învățare. Ea este prevăzută să dureze în mod normal până la 31 mai 2021. Vom reveni periodic cu informații dacă se vor adopta noi dispoziții până la data prevăzută.

Nu vă îngrijorați. De câteva luni, profesorii noștri au obținut expertiză în predarea cursurilor online iar mulți dintre studenții noștri și-au exprimat mulțumirea. Predarea la distanță permite, de asemenea, o mai mare flexibilitate în orarul cursurilor propuse. De asemenea, permite tuturor celor care nu locuiesc la Chișinău, Bălți sau Nisporeni să acceseze cursurile noastre de franceză și engleză.

ACCESUL LA SPAȚIILE NOASTRE

Primirea în spațiile Alianței Franceze a fost adaptata pentru a lua în considerare măsurile sanitare adoptate, personalul nostru va lucra în prezențial și de la distanță. Cu toate acestea, veți putea în continuare să accesați spațiile noastre pentru înscrieri sau pentru a retrage cărțile de la mediatecă. O permanență va fi asigurată de către administrație, contabilitate și biroul de cursuri.

Reamintim că accesul la sediile noastre din Chișinău, Bălți și Nisporeni rămâne reglementat. Purtarea unei măști este obligatorie și este necesar să respectați regulile distanțării fizice.

Vă recomandăm să cereți informațiile prin telefon sau poșta electronică, să faceți înscrierile online și efectuarea plății prin transfer bancar.

Am depus toate eforturile pentru a putea face înscrierile și testările la distanță, fără a fi necesar să vă deplasați la sediul nostru.

Mai jos veți găsi toate coordonatele de contact utile și informații privind reluarea activităților noastre.

PENTRU A FACE ÎNSCRIEREA, ESTE SIMPLU.

Consultați ofertele noastre de cursuri de franceză sau englezăselectați tipul de public în cauză – adulți, adolescenți, copii -, alegeți ritmul – moderat, clasic, rapid sau expres – care vi se potrivește cel mai bine în funcție de constrângerile și obiectivele dvs., specificați formula – în grup, semi-individual sau individual online sau față în față – care corespunde așteptărilor dvs. Puteți alege, de asemenea, unul dintre cursurile noastre de pregătire pentru examenele de franceză sau engleză.

Doriți să urmați unul dintre cursurile noastre de franceză: 

  • La Chișinău alfr@alfr.md – Tel.: +373 22 23 45 10/ +373 22 23 72 34/+373 22 23 21 50 

Doriți să urmați un curs de engleză Cambridge English:

După ce ne-ați contactat, puteți fi testat online dacă nu ați mai făcut cursuri de franceză sau engleză și nu cunoașteți nivelul dvs.

Veți fi pus ulterior în legătură cu profesorul dvs., care va explica metodele practice de organizare a cursului.

Campus France Moldavie

Dacă doriți să aveți informații despre studierea în Franța sau detalii privind depunerea dosarului dvs. într-o universitate franceză, corespondentul Campus France Moldova rămâne la dispoziția dvs.: Alexandre CHAVANNE – Tel.: +373 69 82 39 28

SPAȚIUL MÉDIAS TECH

Spațiul Médias Tech Chișinău, precum și centrele de resurse Bălți și Nisporeni continuă să rămână închise publicului.

Cu toate acestea, abonații Spațiului Media Tech din Chișinău pot împrumuta cărți, DVD-uri sau CD-uri supuse unor condiții sanitare.

Pentru a împrumuta una sau mai multe cărți, DVD-uri sau CD-uri, consultați  catalogul electronic și trimiteți prin e-mail lista documentelor pe care doriți să le împrumutați responsabilei noastre, Silvia UNCU.

De îndată ce comanda dvs. este pregătită, veți fi informat și puteți veni să o colectați la Spațiul Media Tech, respectând regulile (distanțarea fizica, măști și mănuși).

Nu vă faceți griji dacă trebuie să returnați o carte, CD sau DVD, nu vor fi aplicate nici o penalitate pentru întârziere.

Fiind abonat, puteți contacta, de asemenea, responsabilul mediatecii din Chișinău, Silvia UNCU care vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă conecta la oferta online Culturethèque.

Culturethèque este o bibliotecă online unde puteți găsi: cărți, BD (benzi desenate), presa franceză cea mai renumită, module de auto-formare, muzică, documentare, biblioteca elevilor cu metode adaptate fiecărui nivel. Peste 150 000 de cărți sunt disponibile online și pe care le puteți accesa de pe calculator, tabletă sau telefon.

Studenții Alianței Franceze beneficiază de un abanament gratuit la mediatecă pe perioada de desfășurare a cursurilor. Dacă nu ați solicitat abonamentul de la spațiul Media Tech, atunci puteți lua legătura cu responsabilul Silvia UNCU care vă va oferi toate indicațiile utile pentru a vă crea contul Culturethèque.

RĂMÂNEM LA DISPOZIȚIA DVS.

Întreaga echipă a Alianței Franceze din Moldova va fi disponibilă prin e-mail, telefonic și pe rețelele de socializare.

Pentru toate întrebările generale sau administrative, puteți contacta pe acest link.

Verificați constant site-ul nostru web și rețelele noastre de socializare (FacebookLinkedin) pentru a fi mereu informați în timp real cu privire la situația actuală.