Festivalul Filmului Francofon la a 20a aniversare !

Organizat de l’Alianța Franceză din Moldovacu susținerea Ambasadei Franței în Moldova și a partenerilor –  TV5MONDEOrange Moldova, Le Bridge DutyFree și Glaces Sandra – ediția a XIXa, a Festivalului Filmului Francofon se va derula online de la 10 la 16 iulie 2021..

Și în acest an contextul sanitar nu ne-a permis să organizăm Festivalul Filmului Francofon în mod tradițional în cadrul Zilelor Francofoniei.

Cu toate ca situația sanitară pare să se amelioreze, prudența este incă necesară și am luat decizia împreună cu Ambasada Franței de a vă propune și în acest an o nouă ediție online a acestui eveniment pe care-l așteptați cu nerăbdare.

Cinci filme recente, cu subtitrări în limba română, vor fi prezentate în perioada 10-16 iulie pe platforma privesc.eu.

Aceasta va permite publicului moldovean, oriunde nu s-ar afla în țară, să descopere gratuit și pentru al 20a an consecutiv, noutățile cinematografice populare și de succes.

 

Și ca de obicei, accesul la vizionarea filmelor va fi gratuit pe parcursul întregii săptămâni.

Film istoric, comedie, dramă, film de aventuri…

Cei mai frumoși ani, Traducătorii, Adevărul, La revedere acolo sus, Aïlo, aventuri în Laponia: cinci filme care va vor permite sa redescoperiți actori și actrite celebri, (Daniel AUTEUIL, Lambert WILSON, Catherine DENEUVE, Fanny ARDANT, Juliette BINOCHE…) si vă vor prezenta o panoramă a filmului francofon contemporan, toate filmele fiind realizate in 2019-2020.

Va asteptăm deci tot atât de numeroși pentru această ediție aniversară, profitând de oportunitățile oferite de difuzarea online.

Găsiți programul integral, realizatorii, actorii și rezumatul fiecarui film pe pagina noastră de Facebook  și în broșura Festivalului.