Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră revin !

După o pauza de un an legata de situatia pandemica, emblematicul Festival Noptile pianistice din Moldova – Marea Neagră va reuni din nou, în perioada 28 septembrie – 29 octombrie, virtuoși internaționali și locali, pentru interpretarea operelor ilustre.

Acest eveniment organizat, de Alianta Franceza din Moldova, cu sprijinul Ambasadei Franței în Republica Moldova și a partenerilor asociației – TV5Monde, Orange Moldava, Le Bridge și Sandra, a devenit, de-a lungul anilor, un eveniment de neuitat și mult așteptat pe agenda culturală moldovenească.

Anul acesta Festivalul va onora numeroase lucrări ale marelui compozitor Ludwig Van Beethoven, a cărui aniversare de 250 de ani a fost sărbătorită în 2020.

MISHA KATZ, JOHN GADE ȘI ORCHESTRA NAȚIONALĂ A FILARMONICII VOR LANSA FESTIVALUL

Nopțile pianistice din Moldova – Marea Neagră se vor deschide marți, 28 septembrie, la Palatul Republicii din Chișinău.

John GADE, pianist virtuos francez, va evolua alături de Orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, dirijată de Misha KATZ, renumit dirijor francez, invitat deseori la Festival și foarte popular în rândul publicului moldovenesc.

Muzica franceză și rusă va fi onorată cu un program de lucrări de Charles Gounod, Georges Bizet, Serguei Rachmaninoff și Mihail Glinka …

DE LA 28 SEPTEMBRIE LA 29 OCTOMBRIE, ȘAPTE DATE, DE LA CHIȘINĂU LA TIRASPOL, TRECÂND PRIN CAHUL

In total șapte concerte vor fi organizate la Chișinău, la Tiraspol și, din acest an, la Cahul.

Programul, excepțional anul acesta, mărturisește voința organizatorilor de a sprijini lumea culturală după luni de criză sanitara. Artiști din toată Europa, muzicieni ai Orchestrei Naționale de Cameră din Chișinău, ai Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, precum și ai Orchestrei Simfonice din Tiraspol, vor interpreta și dirija numeroase capodopere ale muzicii clasice, printre care cele 5 concerte pentru pian și orchestră de Ludwig Van Beethoven.

Programul concertelor poate fi consultat în broșura Festivalului, precum și în secțiunea evenimente de pe site și pe pagina noastră de Facebook.