Plume d’Or 2022: susțineți francofonia în Republica Moldova!

Plume d’Or 2022: susțineți francofonia în Republica Moldova!

Dacă studiați limba franceză la Alianța Franceză din Moldova, din orașele Chișinău, Bălți, Cahul, Nisporeni sau Tiraspol, puteți participa la concursul „la Plume d’Or”. La final puteți câștiga un sejur de o săptămână în Franța sau puteți obține diverse mențiuni.

CONCURS DESFĂȘURAT ÎN PERIOADA ZILELOR FRANCOFONIEI>

Concursul se desfășoară de mai bine de 20 de ani și este propus de către asociația Défense de la Langue Française, competiția „la Plume d’Or” este un concurs internațional condus de către Sénat și susținut de către Secrétariat à la Francophonie și Fondation des Alliances Françaises.

Concursul est deschis studenților Alianțelor Franceze începând cu nivelul A2 și mai superior.

Concursul are loc în toată lumea pe parcursul săptămânii Francofoniei, începând cu 23 Martie 2022, șansă unică pentru tinerii din Moldova de a se exprima la nivel internațional!

CUM PARTICIPAȚI?

Participarea este gratuită..

Proba va dura 2 ore și va avea loc miercuri, 23 Martie 2022, în incinta Alianței Franceze din Chișinău, Bălți, Cahul și Nisporeni, precum și la Tiraspol la Centrul de resurse și informații despre Franța contemporană. Proba va consta din mai multe exerciții ce țin de vocabular, sintaxă, conjugare și cultură generală și la final va fi o probă scrisă.

Ca să participați este foarte simplu este suficient să aveți orice naționalitate în afară de cea franceză, trebuie să fiți elev la Alianța Franceză din Moldova și să depuneți candidatura Dvs. prin e-mail până la 1 martie 2022, la adresa lui Alexandre CHAVANNE indicând numele și prenumele Dvs., data nașterii și orașul în care doriți să susțineți probele (Chișinău, Bălți, Cahul, Nisporeni sau Tiraspol).

PREMIUL MARE: O SĂPTĂMÂNĂ LA PARIS

Câștigătorul ediției din acest an 2022 va avea oportunitatea să câștige un sejur de o săptămână la Paris organizată în luna martie 2023, oferit de către Asociația Défense de la Langue Française. Iar ceilalți 99 de câștigători vor primi Diplome de Onoare. De asemenea, vor fi acordate și Diplome de Susținere.

Rezultatele vor fi anunțate la data de 15 Iunie 2022.

Concursul „la Plume d’Or” are un mare succes în fiecare an în Republica Moldova, cu zeci de participanți înregistrați atât la Chișinău, cât și la toate sediile Alianței Franceze din Bălți, Cahul, Nisporeni, precum și Centrul resurselor și informațiilor despre Franța contemporană din Tiraspol.

Participați în număr cât mai mare la ediția din acest an 2022 pentru a susține vivacitatea și calitatea Francofoniei în Moldova!