Loading Evenimente
09
octombrie

Dominique WOLTON : coabitare culturală în Europa

9 octombrie 2017 @ 09:45 - 12:00
Strada Alexei Mateevici 60, Chisinau, Moldova
  • Acest eveniment a trecut.

Doctor în sociologie, Director de cercetări la CNRS, Dominique WOLTON va susține, luni 9 octombrie la orele 9:45 în Sala Senatului a Universității de Stat din Moldova, o conferință cu tematica « Coabitarea culturală în Europa ».

Această conferință este organizată de Alianța Franceză și Ambasada Franței, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova.

Conferința va avea loc în limba franceză. Intrarea este liberă.

UN SPECIALIST DE TALIE INTERNAȚIONALĂ ÎN DOMENIILE MASS MEDIA ȘI COMUNICARE

Licențiat în drept și absolvent al Institutului de politici din Paris, Dominique WOLTON este directorul Revistei internaționale Hermès, pe care a creat-o în 1988 (CNRS). Această revistă are drept obiectiv studiul interdisciplinar al comunicării, în raport cu diferite tehnici, persoane, culturi și societăți. Dirijează de asemenea colecția CNRS Communication creată în 1998 (CNRS).

A fondat în 2007 și condus până în 2013 Institutul științelor comunicării al CNRS. Acesta este un specialist în domeniul mass media, al spațiului public, al comunicării politice și relațiilor dintre științe, tehnică și societate.

După ce a scris despre mass media, comunicarea politică, Europa, Internet, acesta studiază consecințele politice și culturale ale mondializării informației și comunicării. Pentru el, informația și comunicarea constituie cele mai mari dileme ale secolului XXI, iar coabitarea culturală este o condiție indispensabilă pentru globalizare.

Dominique WOLTON efectuează prima sa vizită în Republica Moldova. De asemenea, va avea ocazia să meargă și la Tiraspol.

Pentru mai multe informații accesați Dominique WOLTON.

Detalii
Data: 9 octombrie 2017
Timp: 09:45 - 12:00
Categorie de EvenimentDezbateri de idei
Loc de întâlnire
Cladire/locație: Universitatea de Stat din Moldova
Adresa Strada Alexei Mateevici 60, Chisinau, Moldova
+ Harta Google
Organizatori
Organizator Alianța Franceză din Moldova
Organizator Ambassade de France en République de Moldavie