Loading Evenimente
17
mai

Studii în Franța: reuniune de informare înainte de plecare

17 mai 2019 @ 15:00 - 18:00
Strada Sfatul Țării 18, Chișinău, Moldova
  • Acest eveniment a trecut.

În acest an, tot mai mulți tineri moldoveni au decis să aleagă Franța pentru a-și continua studiile superioare.

Mai mult de 100 de tineri din Republica Moldova au depus dosarul pentru înscrierea în primul an de licență într-o universitate franceză. De asemenea, foarte mulți au ales să obțină o diplomă de Masterat sau de alte studii superioare la școlile de inginerie, de comerț, la Marile Școli Franceze sau la alte cursuri de specialitate.

TOATE INFORMAȚIIE UTILE PRIVITOR LA FORMALITĂȚILE DE PLECARE

Pentru o mai bună pregătire de plecare, Campus France Moldavie și Alianța Franceză din Moldova organizează o reuniune de informare, vineri, 17 mai 2019, între orele 15.00-18.00 (Sala Mică – Teatrul Ginta Latină).

Reuniunea va fi animată de către Giovanni CAVALLARO, Responsabil de Spațiul Campus France Moldavie care va prezenta toate formalitățile administrative ce vor trebui realizate înainte de plecare dar și la sosirea în Franța (căutarea unei locuințe, securitate socială, asigurări, deschiderea unui cont bancar, ajutoare sociale și altele.). Pe scurt, tot ceea ce trebuie să cunoașteți ca să plecați cu încredere la studii în Franța și să aveți un început de studii reușit.

Astfel, veți avea posibilitatea de a dialoga cu studenții francezi de la facultățile de Economie/Management din Strasbourg, dar și cu foștii studenți moldoveni care își vor împărtăși propriile experiențe despre viața de student în Franța.

Întâlnirea este destinată tuturor viitorilor studenți moldoveni care trebuie să plece în Franța în următorul an universitar, indiferent de ciclul de studiu sau curriculumul în care vor fi înrolați. Nu ezitați să veniți și cu părinții !

VIZE : ÎN LUNA IUNIE VA FI ORGANIZATĂ O ÎNTREVEDERE SPECIALĂ CU CONSULUL FRANȚEI

În ceea ce privește eventualele întrebările legate de obținerea vizelor, va fi organizată o întâlnire pe 13 Iunie 2019, cuDl. Mehmet MEYDAN, consulul Franței la București.

Detalii
Data: 17 mai 2019
Timp: 15:00 - 18:00
Categorie de EvenimentStudii în Franța
Loc de întâlnire
Cladire/locație: Alianța Franceză din Moldova
Adresa Strada Sfatul Țării 18, Chișinău, Moldova
+ Harta Google
Telefon: +373 22 23 24 10
Organizator
Organizator Campus France Moldavie
Telefon: + 373 22 23 45 10