Loading Evenimente
04
februarie

Expoziție “Linie și culoare” – Antonina și Vitalie GRIȘCIUC

4 februarie 2019 @ 08:00 - 8 februarie 2019 @ 18:00
Strada Sfatul Țării 18, Chișinău, Moldova
  • Acest eveniment a trecut.

 

Ca să creezi frumosul, ai nevoie de talent. Ca să vezi frumosul în obiecte pe care alții, poate chiar majoritatea, le consideră inestetice, pe lângă talent, ai nevoie de sensibilitate, bun simț, perspicacitate și nu în ultimul rând, de experiența vieții. 

Cuplul de artiști plastici, Antonina și Vitalie GRIȘCIUC, îmbină în mod uimitor aceste calități, reușind acum, ajunși la maturitate, să descopere comori nebănuite în locuri și lucruri considerate de contemplatori, simple și banale.

De mai bine de zece ani, aceștia pictează Chișinăul vechi și satele basarabene, devenind astfel, cronicarii nedeclarați ai acestora.

DIN 21 IANUARIE PÂNĂ PE 21 FEBRUARIE 2019

Expoziția « Linie și  culoare » ce se desfășoară în incinta sediului Alianței Franceze din 21 Ianuarie până pe 21 Februariecuprinde în jur de 40 de lucrări semnate de acești plasticieni, care în mod surprinzător, formează nu doar o familie armonioasă, ci și un tandem de creație. 

Absolvenți ai unor prestigioase școli de pictură din Republica Moldova și România, Vitalie și Antonina GRIȘCIUC au participat, începând cu anul 1992, la expoziții de grup și personale, în Chișinău, România, Luxemburg, Japonia. Lucrările lor se află în colecțiile de Stat și în colecțiile private din numeroase țări ale Europei, Americii și Asiei.

La Alianța Franceză, artiștii prezintă un ciclu de lucrări consacrate zonei vechi a capitalei și a satelor basarabene, cu aerul lor irepetabil, uimitor de cald, nostalgic și în același timp, purtător de speranțe.

 Intrare liberă.

Detalii
Începere: 4 februarie 2019 @ 08:00
Se termină: 8 februarie 2019 @ 18:00
Categorie de EvenimentPictură și arte plastice
Loc de întâlnire
Cladire/locație: Alianța Franceză din Moldova
Adresa Strada Sfatul Țării 18, Chișinău, Moldova
+ Harta Google
Telefon: +373 22 23 24 10
Organizator
Organizator Alianța Franceză din Moldova
Telefon: +373 22 23 45 10
Email: