Loading Evenimente
14
noiembrie

Formare pedagogică la Tiraspol

14 noiembrie 2017 @ 10:00 - 15:30
Университет «Т. Г. Шевченко» ул. 25 Октября, 7 — MD-3300 Тирасполь
  • Acest eveniment a trecut.

Centrul de resurse și informare despre Franța contemporană al Alianței Franceze din Moldova din cadrul Universității de la Tiraspol găzduiește atelierele de formare pedagogică pentru profesorii de franceză din regiunea transnistreană.

La inițiativa comună a Alianței Franceze din Moldova, Ambasadei Franței în Republica Moldova și antenei de la Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei, timp de o zi vor fi organizate trei ateliere de formare pedagogică.

TREI FORMĂRI PEDAGOGICE

Lucile BARDIN, responsabila misiunii lingvistice în cadrul Alianței Franceze din Moldova, va prezenta noua platformă IFprofs Moldavie.

Grație acestei rețele sociale dedicată profesorilor francofoni, participanții au posibilitatea să-și lărgească în mod gratuit și foarte accesibil cunoștințele și practicile pedagogice, să propună noi activități, de asemenea au posibilitatea să facă cunoștință cu diferiți colegi din lumea întreagă.

Milijana RADIC, lector de franceză în cadrul universităților francofone membre a rețelei AUF Moldova, va oferi o formare despre noile metode de predare : la perspective actionnelle et la pédagogie du projet en classe de FLE. Participanții vor aborda diferite metode de încurajare a autonomie în cadrul lucrului în grup.

În cele din urmă, Claudia VISAN, formator calificat TV5MONDE și responsabil de proiecte în cadrul Antenei AUF Chișinău va anima un atelier cu tematica « Apprendre et enseigner avec TV5 Monde ». Această formare are drept scop familiarizarea profesorilor de franceză cu utilizarea resurselor pedagogice propuse de acest canal de televiziune francez și site-ul acestora (reportaje, filme, clipuri video, etc.).

Detalii
Data: 14 noiembrie 2017
Timp: 10:00 - 15:30
Loc de întâlnire
Cladire/locație: Alianța Franceză din Moldova – Centrul de resurse şi informare despre Franţa contemporană din Tiraspol
Adresa Университет «Т. Г. Шевченко» ул. 25 Октября, 7 — MD-3300 Тирасполь
+ Harta Google
Organizatori
Organizator Alianța Franceză din Moldova
Organizator Ambassade de France en République de Moldavie
Organizator AUF – Antenne de Chisinau