Loading Evenimente
28
noiembrie

Ziua Internațională a Profesorului de Limbă Franceză

28 noiembrie 2019 @ 14:00 - 17:00
Strada Sfatul Țării 18, Chișinău, Moldova
  • Acest eveniment a trecut.

Pentru prima dată, joi, 28 noiembrie, în întreaga lume se va sărbători Ziua Internațională a Profesorului de Limbă Franceză”. 

Această zi, pe care o vom sărbători și în Moldova, își propune să valorifice meseria de profesor de limba franceză prin diverse activități și evenimente care creează legături și solidaritate.

Asociația Profesorilor de Limbă Franceză din Moldova (APFM), în parteneriat cu Alianța Franceză din Moldova, Ambasada Franței în Republica Moldova și Agenția Universitară Francofonă din Chișinău (AUF), lansează concursul Photos-Prof de FLE « Oui, j’enseigne le français ».

Aceast concurs este destinat profesorilor de limbă franceză din Republica Moldova.

OCAZIA DE A EXPRIMA ATAȘAMENTUL FAȚĂ DE PREDAREA LIMBII FRANCEZE

Scopul este de a realiza o fotografie într-un mod inovator și creativ, de a pune în valoare meseria predării limbii franceze, fotografia fiind însoțită de un text / eseu / poem unde limba franceză este pusă în prim-plan.

Fotografia trebuie să corespundă la una din următoarele întrebări:

  • Cunoașteți un profesor de limba franceză inovator și creativ?
  • Sunteți un profesor creativ și deschis inovației?
  • Oare este necesară creativitatea tuturor profesorilor de limbă franceză pentru a răspunde provocărilor și întrebărilor pe care le prezintă profesia?
  • Cum a ameliorează inovația și creativitatea predarea limbii franceze?

Fotografia poate fi în culori, poate fi alb și negru, retușată sau nu, iar textul trebuie să prezinte motivația pentru care exercitați această profesie de a preda limba franceză, ce apreciați la această meserie, care este locul limbii franceze  în Moldova și în cele din urmă care sunt activitățile desfășurate în favoarea francofoniei.

Lucrările trebuie transmise până la data de 25 noiembrie 2019 către Cristina ENICOV, Președintele Asociației de Profesori de Limba Franceză din Moldova.

REZULTATELE CONCURSULUI

Câștigătorii vor fi anunțați joi, 28 noiembrie 2019, în cadrul unui eveniment organizat la Chișinău, la teatrul „Ginta Latina” (sediul Alianței Franceze din Moldova), între orele 14:00 și 17:00 de către Asociația Profesorilor de Limbă Franceză din Moldova, Alianța Franceză, Ambasada Franței în Republica Moldova și Agenția Universitară Francofonă din Chisinau.

Premiul întii, care va fi oferit de către Ambasada Franței și Alianța Franceză din Moldova, va permite profesorului laureat să urmeze un stagiu pedagogic de două săptămâni în cadrul Universităților de vară din BELC din Nantes (Franța) în vara anului 2020. Fotografia câștigătoare va servi drept suport pentru o campanie de promovare a profesorilor de limbă franceză care va fi lansată pe parcursul anului 2020.

Partenerii concursului vor oferi numeroase premii participanților.

PUNEȚI MÂNA PE APARATUL DE FOTOGRAFIAT!

Încurajăm toți profesorii de limba franceză din Republica Moldova sa prezinte atât creativitate cât și angajament profesional participând într-un număr cât mai mare la acest concurs.

 

Detalii
Data: 28 noiembrie 2019
Timp: 14:00 - 17:00
Loc de întâlnire
Cladire/locație: Alianța Franceză din Moldova
Adresa Strada Sfatul Țării 18, Chișinău, Moldova
+ Harta Google
Telefon: +373 22 23 24 10
Organizatori
Organizator Alianța Franceză din Moldova
Organizator Ambassade de France en République de Moldavie
Organizator AUF – Antenne de Chisinau
Organizator Association des Professeurs de Français de Moldavie