Învață limba franceză

Vorbită de peste 274 milioane de persoane pe cinci continente, limba franceză este o limbă a cărei practici, contrar anumitor convingeri, este în continuă creștere. Aceasta ar trebui să devină în 2050 a 2-a sau a 3-a limbă transnațională în lume, practicată de circa 760 de milioane de persoane.

Motivele pentru practicarea limbii franceze sunt diverse, iar procesul de învățare este unul ușor, în deosebi în Republica Moldova. Cunoașterea limbii franceze constituie un avantaj care vă oferă numeroase oportunități, în special pentru studiile superioare în Franța cât și pentru CV-ul Dvs.

Pentru cariera profesională

Să cunoști limba franceză constituie un avantaj pentru angajarea în câmpul muncii, pe piața locală sau cea internațională, sau pentru a face o carieră într-o companie internațională. Cunoașterea limbii franceze vă oferă oportunități de angajare în cadrul întreprinderilor franceze din Franța, din străinătate, în special din toate țările francofone, iar în RM, Franța este unul din principalii investitori străini, cu grupuri de companii mari precum Orange, Up sau Lactalis, și numeroase întreprinderi în domeniul industrial, comercial sau prestărilor de servicii: Pentalog, Prestacall, Whetec… Întreprinderile franceze sunt mereu în căutarea francofonilor oferind numeroase perspective profesionale. Practicarea limbii franceze, pe lângă practicarea limbii engleze, constituie un avantaj față de alți candidați.

Pentru studii

Cunoașterea limbii franceze vă permite să vă urmați studiile superioare în Franța sau într-o țară francofonă, precum Belgia, Elveția sau Canada.
Studiile în Franța sunt accesibile, iar condițiile financiare foarte avantajoase. Astfel, aveți posibilitatea să urmați studii în cadrul universităților de renume sau a școlilor de comerț și inginerie, clasate printre cele mai bune instituții superioare din Europa și din lume. Diplomele sunt recunoscute la nivel internațional. Astăzi, Franța este cea de-a 4-a țară gazdă pentru studenții din Republica Moldova, după România, Rusia și Italia și se află în fața Germaniei, Angliei sau a Statelor Unite.
De asemenea, aveți posibilitatea să urmați studiile în una dintre filierele francofone din cadrul universităților din Republica Moldova.

Pentru un proiect de emigrare sau pentru a călători în țările francofone

În cazul în care doriți să vă instalați în Franța, Elveția, Belgia, Quebec sau într-o altă țară francofonă, integrarea Dvs. are loc mai întâi prin cunoașterea limbii franceze, care este necesar să fie certificată printr-o diplomă oficială de cunoaștere a limbii franceze.
Franța este cea mai vizitată țară din lume cu peste 89,4 milioane de vizitatori !
Posedând noțiuni de franceză, este mai ușor să vizitezi Parisul și regiunile franceze, dar și să înțelegi cultura, mentalitatea și arta de a trăi în stil francez.
Limba franceză este utilă și atunci când dorim să vizităm Elveția, Belgia, Canada, Monaco, Seychelles, Mauritius cât și alte destinații francofone.