Informații generale despre cursuri și studierea limbii franceze

Pentru a urma studii superioare în Franța, pentru a integra un curs bilingv moldo-francez sau pentru a continua studiile într-o filieră universitară francofonă din Republica Moldova, de asemenea, pentru angajarea în cadrul unei întreprinderi franceze sau francofone din Republica Moldova, Franța sau din oricare altă țară, pentru a construi o carieră în domeniul diplomatic, pentru emigrarea spre o țară francofonă, pentru călătorii, schimb de experiență cu francofonii din lumea întreagă, pentru partajarea culturii și valorilor franceze, cât și pentru a învăța mai ușor alte limbi străine etc.

Alianța Franceză din Moldova oferă cursuri de limbă franceză precoce, prin jocuri și cântece, de la vârsta de 4 ani, de asemenea oferă cursuri adaptate copiilor de la 4 ani a căror părinți vin din familii de francezi sau francofoni expatriați, cât și pentru copiii moldovenilor francofoni care preconizează să urmeze un program școlar francofon.

Da. Alianța Franceză din Moldova oferă cursuri pentru toate vârstele și toate nivelurile. Cursurile Alianței Franceze din Moldova sunt adaptate conform CECRL (Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi) definit de către Consiliul Europei.

Da, în cazul în care ați studiat franceza anterior.
Nu, în cazul în care sunteți debutant sau urmați deja cursuri de limbă franceză în cadrul Alianței Franceze din Moldova.

Modalități de înscriere la cursurile de limbă franceză

Da, totuși cazul în care nu ați frecventat două sesiuni consecutive este necesar să susțineți un nou test de evaluare.

Da, doar în prima săptămână de la începerea sesiunii, în limita locurilor disponibile.

În dependență de tipul de curs ales.

Nivelurile propuse de Alianța Franceză

Da, în cazul în care obțineți rezultate excelente la testul de evaluare finală (19,50 din 20) însă este necesar să susțineți un test suplimentar la nivelul peste care doriți să treceți, al cărui rezultat minim să fie 10 din 20. Totuși, excepțiile sunt rare.

Alianța Franceză este singurul centru acreditat din Republica Moldova pentru organizarea și susținerea examenelor oficiale pentru validarea cunoștințelor de limbă franceză propuse de Centrului Français des affaires și Centrului France Éducation International.

Alianța Franceză din Moldova vă propune o gamă completă de teste și examene adaptate necesităților Dvs.

Transferuri

Da, doar în prima săptămână a sesiunii.

Achitare, rambursări și reduceri

Plata pentru cursuri și setul didactic se efectuează în momentul înscrierii, în numerar, transfer bancar sau se achită cu cardul.

Alianța Franceză nu acordă un termen de plată și nici nu permite plata în rate. Plata pentru cursuri se efectuează în lei MD.

Alianța Franceză din Moldova este o instituție care respectă pe deplin legislația Republicii Moldova și reglementările fiscale.

La achitarea taxei pentru cursuri se eliberează Bon fiscal.

Da, integral (100 %) înaintea încheierii perioadei de înscriere la cursuri și 80 % în prima săptămână a sesiunii.

Ulterior, rambursarea nu se efectuează.

Tarifele pentru cursurile de limba franceză organizate de Alianța Franceză din Moldova sunt printre cele mai competitive din țară, respectând pe deplin legislația Republicii Moldova și reglementările fiscale.

Alianța poate oferi, pentru anumite cursuri, tarife preferențiale în funcție de situația dumneavoastră. Reducerile pot fi vizualizate la fiecare curs.
 

In plus, angajatii companiilor membre ale CCI FRANTA MOLDOVA pot beneficia de o reducere de 15% la cursurile de grup sau semi-individuale

Nu ezitați să ne informați dacă sunteți în această situație în momentul înscrierii, prezentând actele necesare : confirmare de angajare, carnet sau contract de muncă, certificat de salariu.

Teste de evaluare

Da. Acest test permite accesul la următorul nivel dacă media obținută constituie 10 din 20 pentru toate probele testului final.

Testele de evaluare inițială în perioadele de înscriere și cele finale de la sfârșitul sesiunii sunt gratuite.

Alte tipuri de teste de evaluare solicitate pe parcursul anului sau din alte motive sunt cu plată. Tariful este de 200 MDL.

Da, cu condiția unei programări în prealabil la biroul de cursuri.

Regulamentul vă permite sa susțineți testul final a doua oară cu o programare prealabilă la biroul de cursuri.

Certificate / atestări

Certificatul se eliberează gratuit prin depunerea în prealabil a unei cereri la biroul de cursuri la sfârșitul sesiunii, având o notă minimă de 10 din 20 și cel mult 5 absențe nemotivate.

Limba franceză și înscrierile la universitățile franceze

În general, universitățile franceze solicită minim nivelul B2, validat prin susținerea unui examen sau test oficial.

Unele universități franceze, mai selective, solicită nivelul C1.

Înainte de solicitarea unei înscrieri într-o universitate, școală de inginerie și comerț sau în una dintre Marile Școli din Franța, este necesar să vă validați oficial nivelul de cunoaștere a limbii franceze. Câteodată, nivelul de cunoaștere a limbii este un criteriu selectiv pentru înscrierea în cele mai bune instituții.

Alianța Franceză din Moldova propune o gamă completă de teste și examenes de franceză, dar și de engleză.

Unele universități franceze, școli de inginerie sau comerț propun programe în limba engleză. Totuși, aceste tipuri de formări sunt rare pentru Licență. Oricum, este necesar să aveți posibilitatea să justificați nivelul de cunoaștere a limbii engleze prezentând un atestat oficial. Alianța Franceză din Moldova vă propune certificatele oficiale Cambridge English.

Totuși, este necesar să studiați și limba franceză. Cunoașterea limbii franceze vă va ajuta la integrarea în viața de zi cu zi din Franța.

Alianța Franceză colectează și validează dosarele, totodată organizează un examen lingvistic pentru cei care au nevoie, apoi se ocupă de distribuirea dosarelor universităților franceze sub responsabilitatea Ambasadei Franței în Republica Moldova. Responsabilul de procedura DAP și corespondentul Campus France Moldavie poate să vă ofere mai multe informații utile în timpul reuniunilor de informare prevăzute în acest scop.